Ако искате да си направите вкусно зеленчуково суфле, тази рецепта е точно за вас! Приготвя се лесно и бързо, а вкусът му ще изненада дори и най-добрите кулинари.

Необходими продукти за 8 порции:

200 g карфиол на малки букетчета
1 праз (около 100 g)
1 тъмнозелена тиквичка (около 200 g)
200 g крем сирене Arla натурално
1 l вода 
3 яйца
20 g масло 
2 ч.л. сол

Приготовление:

1. Нарежете тиквичката на кубчета, а праза ан колелца. 
2. Сложете карфиола и праза във вряща вода с добавена сол и ги варете за около 1 мин. Добавете тиквата към зеленчуците за последните 10 сек. Оставете зеленчуците да се отцедят в сито.
3. Намажете индивидуалните формички с масло и разпределете зеленчуците в тях.
4. Разбийте добре крем сиренето Arla, яйцата и сол заедно и изсипете сместа върху зеленчуците.
5. Изпечете суфлетата в средата на фурната на 175 градуса за около час или до златисто.

(в материала има продуктово позициониране)