Време е за нещо специално! Този чийзкейк ще накара гостите и приятелите ви да си поискат рецептата на мига. Прави се много лесно и бързо, а вкусът му е незабравим!

Необходими продукти: 

За крема от манго: 

3 яйца;
250 g крем сирене Arla натурално;
300 ml пълномаслнеа сметана Arla 36%; 
150 g бяла захар; 
200 g замразено манго; 
1 ч.л. прясно смлян джинджифил; 
3 с.л. лимонов сок; 

За основата: 

50 g масло Lurpak несолено;
100 g пълнозърнести бисквити, натрошени;
2 с.л. захар; 
3 бр. маракуя за декорация.



Приготовление: 

1. Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците на висока скорост, като постепенно добавяте половината от захарта и продължавате да разбивате, докато се получи гъст меренг. 
2. В кухненски робот смесете мангото с джинджифила, докато се получи пулпа. След това смесете пулпата от манго с крем сиренето Arla, жълтъците и останалата захар и продължете да разбърквате внимателно. 
3. Разбийте леко сметаната. Добавете сместа за меренга в крема с манго. Накрая добавете сметаната заедно с лимоновия сок и разбъркайте добре. 
4. Нарежете маслото на малки парченца и го поставете в тенджера, на слаб огън, като разбърквате леко 1-2 пъти, за да не загори. Маслото бавно ще се разтопи и ще се разпени, а след това твърдите остатъци от мляко постепенно ще започнат да стават кафяви, създавайки още повече пяна. Когато млечните остатъци се карамелизират напълно, отстранете ги от котлона. Съберете остатъците от пяна на повърхността с помощта на лъжица, докато отцеждате кафявата маслена мазнина в много фина цедка, като я оставите да се охлади в стъклена купа. 
5. Смесете кафявото масло с натрошените бисквити и захарта, за да си направите основата за чийзкейка. Оставете настрани 2 с.л. от нея за декорация. 
6. В тавичка с подвижно дъно с диаметър около 24 см започенете да сглобявате чийзкейка. Разпределете равномерно бисквитената основа, върху нея сложете крема с манго. 
7. Поставете в хладилник за поне 4 часа. Оставете извън хладилника за 20 минути преди сервиране. 
8. Декорирайте с прясната маракуя и с бисквитените трохи.

(в материала има продуктово позициониране)