Автор
Теодор Муховски

Всяка стюардеса го знае: Никога не правете тези 7 неща преди полет

Подготовката за полет може да бъде стресиращ процес, но има няколко неща, които можете да направите, за да си осигурите безпроблемно и комфортно пътуване. Също толкова важни са нещата, които трябва да избягвате преди полет, за да сведете до минимум потенциалните неприятности и смущения. Ето 7 важни неща, от които трябва да се пазите преди да полетите със самолета: 

Прекомерна консумация на алкохол

Не е тайна, че алкохолът може да има по-силно изразено въздействие на голяма надморска височина. Прекаленото пиене преди полет може да доведе до дехидратация, умора и нарушена преценка. Макар че чаша вино или бира може да е приемлива, прекаляването с алкохола може да доведе до дискомфорт по време на полета и до потенциално неловки ситуации. 

Тежки ястия 

Консумацията на тежка и богата храна непосредствено преди полета може да доведе до дискомфорт и лошо храносмилане. Изберете лека, балансирана храна няколко часа преди заминаването, за да избегнете подуване на корема и отпадналост по време на полета. Добре е също така да избягвате прекалено пикантните или мазните храни, тъй като те могат да изострят храносмилателните проблеми. 

Претоварване с кофеин 

Въпреки че кофеинът може да ви помогне да останете будни и да сте свежи и бодри, прекаляването с него може да доведе до безпокойство, дехидратация и нервност. Опитайте се да ограничите приема на кофеин преди полет, особено по време на дълги пътувания, за да можете да се отпуснете и да заспите, когато е необходимо. 

5 европейски дестинации на два часа със самолет
НОВИНИ
Автор Ева Григорова

5 европейски дестинации на два часа със самолет

Автор Ева Григорова

Опаковане на багажа в последната минута 

Опаковането в последния момент може да е рецепта за катастрофа. Бързането да подредите вещите си може да доведе до забравени неща от първа необходимост, изгубени документи и ненужен стрес. Съставете контролен списък и опаковайте предварително, за да сте сигурни, че имате всичко необходимо за безпроблемно пътуване. 

Пренебрегване на хидратацията

Пътуването със самолет може да бъде дехидратиращо поради ниската влажност на въздуха в салона. Избягвайте обезводняването, като пиете много вода в часовете преди полета. Дехидратацията може да доведе до умора, главоболие и цялостен дискомфорт по време на пътуването. 

Протакане на проверката за сигурност 

Линиите за сигурност на летището могат да бъдат непредсказуеми и да отнемат много време. Късното пристигане и бързането през проверките за сигурност не само повишават нивото на стрес, но и увеличават риска да пропуснете полета си. Стремете се да пристигате на летището с достатъчно свободно време, за да имате възможност за неочаквани закъснения. 

Пренебрегване на документацията

Непроверяването на паспорта, билетите, визите и другите документи за пътуване преди да тръгнете за летището може да бъде сериозна грешка. Уверете се, че разполагате с всички необходими документи много преди това и ги съхранявайте на сигурно място. Освен това обърнете внимание на всички визови изисквания и правила за влизане в дестинацията. 

Чрез умереност, планиране и организираност можете да гарантирате, че пътуването ви ще започне с правилната стъпка и че ще пристигнете на местоназначението си освежени и готови да изследвате. Независимо дали пътувате често, или от време на време, тези предпазни мерки ще ви помогнат да се възползвате максимално от времето във въздуха.

Това не е моя работа: 8 неща, които една стюардеса никога няма да направи за вас
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Кристина Кирова

Това не е моя работа: 8 неща, които една стюардеса никога няма да направи за вас

Автор Кристина Кирова