Автор
Пепа Попова - Пепита

На 58 Паулина Порижкова позира топлес за Vogue: Съжалявам, че бръчките ми ви пречат

Американският супермодел от чешки произход, актрисата и писател Паулина Порижкова стана новата героиня на португалския Vogue и се снима във фотосесия за списанието. Преди това в интернет се появи корица с моделa, а сега станаха достъпни кадри от тази фотосесия. 

View post on Instagram
 

Порижкова не се притесни да позира полугола: на един от кадрите тя е топлес, но гърдите ѝ са покрити от мъжка ръка. Паулина е на 58 години и активно се противопоставя на ейджизма: тя отказва да скрие сивата си коса и да ретушира ​​бръчките, често споделя голи снимки в социалните мрежи и публично защитава правото на жените да остаряват както искат. 

Едно от невероятните неща на остаряването е, че все по-малко се интересуваш какво мислят другите хора. Дала съм своя принос. Служила съм на всички останали в продължение на 50 години – сега е мой ред. Защо имам нужда от подобрение? В момента съм в разцвета на силите си. Съжалявам, че вие смятате, че бръчките ми пречат“,  каза тя в скорошно интервю за People. 

View post on Instagram
 

Изданието, в което Порижкова стана героиня, е посветено на изследването на феномена на популярността и културата на знаменитостите.

Друга героиня на броя беше инфлуенсърката и годеница на Кристиано Роналдо Джорджина Родригес.

View post on Instagram