Автор
Антония Михайлова

Селин Дион се завръща на сцената въпреки всичко

Напук на слуховете, че Селин Дион е на количка и повече никога няма да излезе пред публика, оказва се, че любимата на поколения меломани певица се готви за голямата сцена. 

Това сподели нейната сестра Клодет Дион. Да припомним, че 55-годишната изпълнителка на The Power of Love отмени турнетата си заради коварния синдром на скованата личност (SPS).  Става дума за рядко прогресиращо заболяване, което засяга нервната система, по-специално главния и гръбначния мозък. 

Селин Дион
Селин Дион

Симптомите могат да включват тежка мускулна скованост, ригидност и болезнени спазми в тялото и крайниците, което сериозно нарушава подвижността. Прогресивно се развива тежка мускулна скованост в гръбначния стълб и долните крайници. 

Синдромът на скованата личност, известно още като синдром на Стив-Пърсън, засяга два пъти повече жени, отколкото мъже. От него страдат един на милион души, като предизвиква силни спазми, които могат да доведат до счупване на части от костната система. 

Селин Дион
Селин Дион
GettyImages

За диагнозата си за първи път легендата Селин Дион проговори през декември 2022 г. във видео в Инстаграм, а месеци по-късно отмени световното си турне, което трябваше да започне в края на 2023 г. 

През септември пък в YouTube канала се появи видео, озаглавено „Семейството на Селин Дион разкрива как тя умира“, в което неизвестен разказвач твърдеше, че заболяването на звездата прогресира изключително бързо. Клипът набра половин милион гледания и предизвика спекулации, че носителката на „Грами“ е прикована към инвалидна количка. 

Сестрата на Селин Дион сподели шокиращи подробности за състоянието ѝ
ЗВЕЗДИ
Автор Кристина Кирова

Сестрата на Селин Дион сподели шокиращи подробности за състоянието ѝ

Автор Кристина Кирова

Всичко това обаче бе опровергано от Клодет Дион. Пред френскоезичния сайт Showbizz.net тя категорично заяви: „Знам, че тя е морално и психически силна. Изобщо не е депресирана... Тя наистина изпитва радост от живота. Ще се справим с това“. „Защо казват, че е в инвалидна количка? Защо казват, че е имала рак? Защо са тези измислици?“, чуди се сестрата на певицата. 

Макар да няма лек за заболяването, симпотмите могат да се контролират с мускулни релаксанти и транфиланти. Клодет обясни пред медията, че Селин Дион не се е отказала от плановете си да се върне на сцената. Тя разкри още, че сега сестра ѝ се лекува в Денвър и спазва стриктно назначеното ѝ лечение. Известно е, че при подходящи медикаменти много от пациентите могат да се върнат към нормалния си начин на живот.

Селин Дион
Селин Дион