Автор
Веселина Петрова

Матю Пери от "Приятели" е бил открит мъртъв в дома си

Актьорът Матю Пери, който изигра Чандлър Бинг в хитовия американски сериал "Приятели", е бил намерен мъртъв в дома си на 54-годишна възраст. Това съобщават днес американските медии, цитирани от Франс прес. 

View post on Instagram
 

Според в."Лос Анджелис Таймс", Пери е бил намерен мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис. 

Според неназовани източници, цитирани от същия вестник и специализираната медия Те Ем Зет, която първа съобщи за смъртта на актьора, на мястото не са открити следи от насилие.

Матю Пери стана популярен с ролята си на забавния и остроумен Чандлър Бинг в сериала "Приятели". Той участва във всички 234 епизода за 10 сезона на хитовата поредица. 

Други известни продукции с негово участие са филмите „Бързата работа“, „Девет ярда“, „Призовка за Сара“, „Десет Ярда“ и „Историята на Рон Кларк“. 

Миналата година на пазара излезе неговата биографична книга „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“. В мемоарите си Пери разказа откровено за връзките си, пристрастяването и преживяванията си на снимачната площадка на „Приятели“.

През годините стана ясно, че Пери се е борил с доста демони - здравословни проблеми, зависимости към алкохол и наркотици. 

През 1997 г., по време на снимките на сериала „Приятели“, Матю премина 28-дневна програма за лечение на пристрастяването му към викодин, мощно болкоуспокояващо.