Автор
Ива Петрова

5 научни факта за оргазма, които ще ви изненадат

Известно е, че много жени не изпитват оргазъм в леглото толкова често, колкото им се иска.

Всъщност това е нещо обичайно. Сексолозите твърдят, че около 25% от техните пациенти се оплакват от липса на оргазъм при общуване с партньор. Оргазмът е деликатно нещо и всичко може да го "изплаши" - мигрена, тревога, физическо неразположение и т.н. 

Освен това, всеки от нас има сексуални предпочитания (физиологични и психологически), за които често забравяме в леглото. Спомнете си в каква поза най-често постигате оргазъм, за какво си фантазирате и се опитайте да пресъздадете тази ситуация, като си легнете с любимия човек. Така тялото ви по-лесно ще се настрои да получава удоволствие.

Влюбена двойка
Влюбена двойка

Експертите сексолози уверяват, че до върховната наслада ще достигнете по-лесно, ако:

- правите любов във вълнени чорапи - топлите крака увеличават вероятността от оргазъм с 30%, твърдят холандски учени; 

- интелигентността на партньора е по-висока или равна на интелигентността на жената - това са установили германски учени.

- партньорът е доста богат - колкото по-висок е доходът на мъжа, толкова по-чести са женските оргазми - до това заключение са стигнали учени от Австралия; 

- правите секс върху чаршафи с изумруден цвят - това възбужда въображението и добавя смелост; 

- преди секс изяждате порция ванилов сладолед - той засилва сексуалните усещания и прави оргазма по-ярък и наситен.

Влюбена двойка
Влюбена двойка

Секс за здраве 

1. Жените, които редовно изпитват оргазъм (със или без партньор), намаляват риска от рак на гърдата с 15%, рак на вътрешните полови органи - с 15%, инфаркт - с 12,7%, инсулт - с 10%, болестта Алцхаймер - с 19,2%. 

2. Френски сексолози са установили, че жените, постигнали оргазъм, се усмихват 2,5 пъти по-често от жените, които не са запознати с това усещане. Причината за това е, че по време на оргазъма се освобождава ендорфин - хормон, отговорен за доброто настроение. Същите тестове сочат, че хората, които правят секс по-малко от два пъти седмично, са два пъти по-податливи на промени в настроението от тези, които имат редовен сексуален живот. 

Какво разкрива за мъжа поведението му след секс
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ива Петрова

Какво разкрива за мъжа поведението му след секс

Автор Ива Петрова

3. Диетолозите препоръчват секса като средство за отслабване - по време на върховната наслада тялото произвежда фенилетиламин, потискащ апетита. 

4. Оргазмът помага да се отървете от безсънието - облекчава стреса, натрупан през деня, отпуска тялото, като по този начин го подготвя за сън.

5. В момента на оргазъм изпитваме физиологични реакции, които спомагат за потискане на инфекцията (повишаване на температурата, ускорен пулс, изпотяване).

Във връзка с оргазма секс терапевтът Татяна Ковалева казва:

„Ненапразно казват, че оргазмът на жената се случва предимно в главата ѝ. Опитайте се да създадете възможно най-спокойна среда, не решавайте важни въпроси и не ппланирайте нищо в съзнанието си непосредствено преди любовната игра. Важно е колко привлекателни се чувствате - изберете красиво бельо, изкъпете се. Ще се почувствате леки и желани. Що се отнася до самата "практическа" част, използвайте така наречената техника "люлка". Редувайте стимулирането на клитора и точката G. Първо, партньорът гали клитора (почти до оргазъм), след това G-точката и вагината като цяло, след което повтаря "цикъла". С редовни "тренировки" в един момент клиторният оргазъм ще се превърне във вагинален и ще стане още по-разтърсващ и дълбок.

Влюбена двойка
Влюбена двойка