Автор
Антония Михайлова

Не спорете с тях: Тези три зодии са най-големите енергийни вампири

Със сигурност в един или друг момент ви се е случвало да се почувствате отпаднали и изтощени след общуване с даден човек. Дискомфортът се проявява по различни начини - може да получите главоболие, настроението ви да се влоши или дори да изпитате загуба на енергия. Ако е така, най-вероятно си имате работа с енергие нвампир.

Енергийните вампири са хора, които съзнателно или не черпят сила от околните. По този начин те им причиняват емоционален и физически дискомфорт. Може да се срещнат навсякъде - на работното място, сред приятели или дори в семейството. 

И така, нека да видим кои са зодиите, сред чиито представители се срещат най-често енергийни вампири: 

Овен 

Активните, понякога безгрижни Овни лесно могат да се окажат вампири. Близките до тези представители на огнената стихия знаят, че те са очарователни и безобидни само на пръв поглед. Всъщност това са много взискателни хора. Те са жадни за власт и се отличават със силната си воля. Овните постигат целите си с постоянство, страст и ентусиазъм. 

Тези хора често влизат в ролята на лидери и довеждат нещата докрай. Човек, роден под тази зодия, е способен да провокира конфликт от скука, за собствено забавление. Така той се храни с негативизма на другите. В преследване на целите си Овенът понякога може да се превърне в енергиен вампир - това често е провокирано от силното му желание за успех и господство.

Лъв

Да бъде в светлината на прожекторите и да получи всеобщо признание е основната цел в живота на Лъва. За да се „хранят“ с вниманието на другите, те могат да използват емоционална манипулация и да бъдат прекалено драматични. Лъвовете обаче не винаги изтощават другите. Те действат като енергиен вампир само ако не получаат достатъчно внимание и похвала.

Елементът Огън на този знак кара неговите представители да действат импулсивно, да се открояват от тълпата и винаги да се опитват да бъдат по-добри от другите. Родените под знака Лъв се оказват енергийни вампири, когато са в лошо настроение. Те умишлено ядосват другите, така че и те да се чувстват зле. В такива ситуации са способни да бъдат груби, да засрамват и дори да правят обидни шеги. 

Скорпион 

Представителите на зодия Скорпион се отличават със силна енергия и страстен характер. Най-отмъстителният и опасен знак от зодиака се оказва и един от най-влиятелните енергийни вампири. Неговите действия често могат да източат енергията на хората край тях. Това е така, защото представителите на този знак първо преследват плячката си дълго време и я наблюдават. 

Ако избраната жертва започне да реагира на провокации, да се ядосва или дори да се страхува от дразнителя, тогава такъв човек става идеална „храна“ за вампира Скорпион. За представителите на този знак да измъчват човек, когото са успели да ядосат, е много по-интересно от воденето на спокоен живот. Скорпионите са емоционални, взискателни и се стремят да въвлекат напълно партньора си или други хора в проблемите си и да ги накарат да бъдат съпричастни на неговите лични драми.