Автор
Ева Лъчезарова

Нестандартният подход на dm: На Black Friday бъди дарител, вместо ловец на отстъпки!

През последните години Черният петък се наложи като дългоочакван момент от годината и в България. На този ден много от нас започнаха да планират подаръците си за Коледа, следят за изгодни покупки за ежедневието или пък си правят мечтани подаръци за себе си и своето семейство.

За пета поредна година dm ще подходи към Black Friday с един различен поглед, свързан с дарителството и добротата на практика, които всички ние имаме желание да проявим, когато краят на годината наближи. Инициативата носи името Giving Friday и се изразява в това, че в последния петък от месец ноември - 24.11.2023 г. dm ще дари 3% от дневния оборот на SOS Детски селища Звено “Майка и бебе”. Така на този ден ще имате възможност едновременно да напазарувате любимите си стоки от dm и да дарите част от средствата за добра кауза.

Така dm е част от актуалната тенденция и алтернатива на консуматорския дух на Black Friday, зад която застават множество световни брандове през последните години, а именно идеята, че Коледа е преди всичко време да даряваме.

Събраните през 2022 г., 2021 г. и 2020 г. от Giving Friday средства бяха дарени за дейността на SOS Детски селища в полза на Звено „Майка и бебе“. Сдружението SOS Детски селища България се утвърди вече близо три десетилетия като пионер в гражданската правозащита в страната. Тяхната мисия е директна грижа за деца в риск. Организацията предоставя семейство и благоприятна обстановка за растежа и развитието на деца, които са лишени от родителска грижа или са изправени пред опасността да загубят тази закрила.

Програмата "Майка и бебе" предоставя временно настаняване за до шест месеца на бременни жени и майки, които са изложени на риск да се разделят с децата си. Организацията подкрепя родителската привързаност, осигурява социално, психологическо и юридическо консултиране, и се стреми към една обща цел - предотвратяване на изоставянето и настаняването на деца от 0 до 3 години в институции, за да ги предпази от ситуации, които могат да засегнат тяхната сигурност, здраве и развитие до шест месеца.

Ето и кратък примерен списък за пазаруване, който можете да използвате за вдъхновение, когато подбирате месечните си покупки от dm:

Balea Коледен календар

Balea представя адвент календар, който ще направи вашия декември по-вълнуващ и ароматен от всякога. Зад всяко от 24-те прозорчета ви очаква уникална изненада с различни аромати - свежи цитруси, нежни цветя или любимите на всички ванилия и карамел. Поглезете се със специалната коледна селекция на Balea и направете своята кожа и коса сияйни!

dmBio Био чай от планински билки

Ароматният био чай от планински билки на dmBio е истинско удоволствие за сетивата. Той е произведен от биологично сертифицирани съставки, включващи зелен овес, маточина и бъз, съчетани с приятен привкус на мента и портокалов цвят. Чаят е обогатен и с листа от къпини и глухарче, както и с липов цвят, което го прави не само вкусен, но и богат на различни аромати. Чаят dmBio предоставя релаксиращ и енергизиращ ефект, съчетавайки хармонията на природата с удоволствието от чая. 

Profissimo Ароматна свещ „Време за блаженство“

Направете своя дом още по-изискан и приветлив с ароматната свещ "Време за блаженство" на Profissimo. Свещта в чаша е истински декоративен акцент, който ще придаде уют и стил на всяка стая. Създайте релаксираща атмосфера във вашия дом, благодарение на успокояващия аромат, който свещта носи. Свещта "Време за блаженство" е дълготрайна и се характеризира с време на горене до 32 часа.

dmBio Био какаов крем с аромат на меденки

През предстоящия коледен сезон се потопете в изключителната наслада на био какаовия крем на dmBio - ексклузивно издание със запомнящ се вкус. Този фин крем се отличава не само с наситения си аромат на коледни меденки, но и със сертифицираното биологично качество. Можете да му се насладите, като го комбинирате с хрупкава багета, ароматни палачинки или свежи плодове. А може би желаете да се насладите на него директно от буркана - изборът е ваш! Важно е още да отбележим, че кремът е без глутен, а всички съставки са внимателно подбрани и съчетани с какао от биологично производство. 

dmBio Био смес за ябълков сладкиш в чаша

Съчетайте вълшебството на Коледа с удоволствието от бърз и лесен десерт с био сместа за ябълков сладкиш в чаша от dmBio - ексклузивно издание, обогатено с аромата на канела. Той е предназначен както за любителите на сладичкото, така и за тези, които обичат да си приготвят нещо бързо и вкусно между храненията през студените месеци. Приготвянето на този сладкиш е наистина лесно и бързо - само за 2 минути и с минимални усилия. Всичко, от което се нуждаете, е желание, 2 минути свободно време и микровълнова фурна. 

Balea Лосион за тяло Magic Fairytale

Лосионът за тяло Balea Magic Fairytale е перфектната комбинация от интензивна хидратация, омекотяване и неустоим аромат. След нанасяне, кожата остава копринено мека, пренасяйки ви в свят на магия и приказки. Формулата на лосиона, обогатена с глицерин, придава на вашата кожа необходимата хидратация, подхранвайки я в дълбочина. Той попива бързо, без да оставя неприятни мазни следи, оставяйки само чаровен аромат, който завладява сетивата. 

(в материала има продуктово позициониране)