Автор
Антония Михайлова

Присъедини ли се Гал Гадот към армията на Израел?

Холивудската звезда с израелски произход Гал Гадот не се е присъединила към израелската армия на фона на конфликта между Израел и Хамас, който избухна на 7 октомври тази година след серия от мощни атаки над Израел от страна на терористичната палестинска организация "Хамас". 

Това потвърди говорител на Израелските отбранителни сили, както и представител на актрисата в отговор на стара снимка на Гадот. Тя шества из интернет пространството от известно време насам, като събуди подозрения сред потребителите, че Жената чудо се е присъединила към армията на Израел.

Припомняме, че публикация в Twitter със заглавие: "Ексклузивно: Израелската актриса Гал Гадот, която изигра Жената чудо в едноименния холивудски филм, се явява на служба в армията", придружено към снимката на Гадот, даде тон на слуха, че актрисата наистина е отишла да се бие срещу "Хамас".   

Твърдението се появи и във Facebook, където потребители коментираха, че изображението е актуално. 

Гал Гадот
Гал Гадот

Известен факт е, че Израел изисква задължителна служба на повечето си граждани, навършили 18 години. Мъжете и жените трябва да служат съответно минимум 32 и 24 месеца. Гадот служи на израелската държава в продължение на две години - престой, който включваше участие във войната между Израел и Ливан през 2006 г.

На фона на упоритата мълва говорител на Израелските отбранителни сили потвърди пред "Ройтерс", че Гадот не се е присъединила отново към армията и подчерта, че снимката, споделена онлайн, е "остаряла". От своя страна Мелиса Раубвогел - представител на Гадот, каза в имейл: "Тя не се е присъединила към армията тази година" и уточни, че кадърът е направен, когато "Гал е била на 20 години".

Израел и Палестина - когато над децата ти летят и се взривяват ракети... и Гал Гадот, която моли за мир
НОВИНИ
Автор Миляна Вълева

Израел и Палестина - когато над децата ти летят и се взривяват ракети... и Гал Гадот, която моли за мир

Разбира се, родената в израелския град Петах Тиква актриса приема изключително болезнено случващото се в родината ѝ и дава всичко възможно от себе си, за да помогне.

В тази връзка от американските медии става ясно, че Гал Гадот предвижда няколко прожекции на 47-минутно нецензурно видео с кадри от нападението на Хамас над Израел. Кадрите са предоставени от Израелските отбранителни сили. Към момента се знае, че на първата специална прожекция Гадот ще покани избрани и влиятелни личности, които да се запознаят със случващото се в родината ѝ. Очаква се те да бъдат около 120 души, пише "Ню Йрк Пост".

Гал Гадот
Гал Гадот