Автор
Woman.bg

Как изгодно поднових есенно-зимния гардероб и се приготвих за Черния петък

Когато летните преживявания останат далеч зад гърба ни е време да се погрижим за зимния сезон. И вашият портфейл ли беше изтънял след пътуванията през лятото и есента, подготовката за учебната година, а и като цяло повишаващите се разходи? А както често се случва, точно сега във фийда ни във фейсбук не спират да се появяват страхотни оферти за зимни дрехи и обувки. Да ги подминем ли? 
 

Намаленията изтичат до седмица, а заплатата идва след две. Какво да правим? Понеже и друг път ми се беше случвало да изпадам в подобни ситуации, а вярвам и на вас, тази година реших по-отрано и по-сериозно да проуча какви финансови решения има на пазара, които да ми помогнат да не се лишавам нито от хубавите емоции през отпуската, нито от изгодните есенни и зимни оферти. 

Открих, че има удобни и изгодни начини да разпределям харчовете си напред във времето, без това да ми струва високи лихви. Опцията за разделяне на плащания е едно от предимствата на дебитната карта neon на tbi bank. Купуваш сега необходимото и с няколко лесни стъпки в мобилното приложение на банката можеш да върнеш парите по сметката си и да изплащаш покупката в следващите няколко месеца. 

Става много лесно и процесът е прозрачен. Отскоро може да се пазарува дори с финансиране от банката, в случай че нямаш достатъчно пари в сметката, без такси и лихви. Звучи невероятно за българския пазар, но е факт! 

Всеки клиент на tbi bank с карта neon може да се възползва от предимството да разделя плащания. С няколко лесни стъпки в приложението потребителите могат да бъдат одобрени за персонален шопинг лимит, който да стига до 5 хиляди лева. В рамките на тази сума може да се пазарува и да се разделят различни и много на брой покупки. 

Всяко плащане може да се раздели на три равни месечни вноски без оскъпяване, а до края на януари безплатна е дори 6-месечна опция. Има възможност за разделяне и на 12-месечни равни вноски с малка такса. Ето как се възползвах от разделянето на плащания. 

Първо, още през лятото свалих приложението tbi bank app, регистрирах се за около 5 минути и поръчах карта neon, която пристигна на втория ден. Прехвърлих средства по сметката, след което активирах шопинг лимита – в моя случай бях одобрена за 1200 лв. и не губих много време, преди да платя онлайн нощувките за ваканцията в началото на септември. Така похарчих 900 лв., след което през приложението избрах опция за разделяне на плащането на три вноски. Мигновено сумата от 900 лв. се възстанови по сметката ми, а в следващите три месеца оттам се удържат по 300 лв. 

Всичко става много лесно, с няколко стъпки в приложението. Така няма причина да се лишавам от новите есенни и зимни дрехи и обувки. При това, те са намалени и така освен, че разсрочих нощувките без оскъпяване, мога да купя още по-изгодно зимното си палто и ботуши, и реално да спестя пари. Мога да си ги купя дори да нямам пари по сметката, като използвам финансиране от банката в рамките на шопинг лимита и след това да изплатя сумата в следващите три или шест месеца без оскъпяване. 

С подобна опция наистина започнах да променям навиците си. И вече нямам търпение за офертите от Черния петък! А вие?

(в материала има продуктово позициониране)