Автор
Ева Лъчезарова

Мистичните Лилит и Селена през погледа на астролога Хули Леонис или когато тъмната и светлата ни страна се срещнат

През годините Хули Леонис се наложи като един от най-популярните астролози в България. Това, което го прави по-различен е неговият подход към личността и разбирането за нейната мисия. Хули е завършил специалност класическа астрология в Академията по астрология в Москва, а с дългогодишната си практика той надгражда тези свои познания, достигайки до ценни заключения и нови подходи, които вплита в метода, който сам разработва - Хули терапията. Автор е на 14 книги, в които успява да даде своя универсален принос към световното астрологично познание, обогатявайки го със своя опит и ценни заключения.

През годините Хули устоновява, че наталната карта е именно пътеводител, в който душата ни е скрила своята предишна опитност, своите качества и разбира се задачите, които си е поставила в своя настоящ живот. Той обаче разкрива, че повечето от нас попадат във водовъртежа на семейството, обществото, учителите си и своето обкръжение, в което всеки има мнение затова какви трябва да бъдем, как да се държим, какво да работим и дори с кого е подходящо да имаме връзка. Така губим себе си, губим усещането за това кои сме и в ежедневието си често изпитваме една необяснима празнота, която не успяваме да запълним нито с нови придобивки, нито с храна, нито дори с постижения, които обществото смята за основополагащи.

Хули споделя, че искрено вярва, че мисията на неговия живот е да свърже хората с тях самите и със собствения им живот. “Вярвам, че ако направят това, те лесно ще могат да постигнат всичко останало.” - допълва той. Последната му книга “Приказките на Лилит и Селена” е още една крачка в тази посока. В нея информацията за мистичните Лилит и Селена е представена в приказен формат, а двете заедно представляват Божествения талант да бъдеш себе си.

В това интервю, освен за Лилит и Селена, разговаряме с Хули относно неговото усещане за астрологията, защо е избрал приказната форма и защо наталната карта на много хора “не работи”.

- Здравей, Хули! Твоят подход към астрологията е доста по-различен от масовия, би ли ни споделил кои за теб са най-важните компоненти от една натална карта?

- Моят подход е истинният за мен. Астрологията е дълбоко познание, което може да се разбере в дълбочина, само ако човек е на определено интелектуално ниво. В противен случай тя е просто метод за гадание, който се базира основно на интуицията, личната харизма и психологичните умения на гадаещия. Затова и общото мнение за астрологията е толкова ниско. Едните не я разбират, другите я компрометират.

На мен астрологията ми говори и аз разбирам света през нея. Виждам цялата личност и начина, по който е конструирана - откъде идва, къде се намира в момента и къде отива. За жалост, много често виждам, че човек е спрял много отдавна и не отива никъде. Затова усетих, че е нужно към това познание да се добави и елемента на енергийно лечение, за да се помогне на човек да продължи.

- Къде е мястото на Лилит и Селена в наталната карта и живота на всеки един от нас и защо реши да им посветиш цяла книга?

- Лилит и Селена не са планети. Това са енергийни точки. Векове наред те са били тълкувани грешно и фаталистично, защото не са били усетени. Аз направих точно това - усетих ги и предадох познанието им по един разбираем начин. Тълкувам ги като черти от характера. За да е по-лесно разбирането им - тъмната и светлата страна от нас. Зад тъмната страна се крият големи ресурси, стига да стигнем до тях и да ги открием. Светлата ни страна също очаква да бъде открита и да съумеем да я заземим.

- Книгата е написана под формата на приказка, защо избра този формат и защо смяташ, че такъв тип информация е по-важно да се усети, отколкото да се анализира през логиката?

- Приказките са начин на изразяване, който директно стига до емоциите ни. Това е и основната на моята работа - връзка и разбиране на собствения емоционален свят. Така се оказа, че приказките са и моята правилна форма на изразяване.

- Какво би могъл да усети за себе си и за близките си всеки един от хората, които прочетат книгата за Лилит и Селена?

- Всеки ще може да разбере себе си много по-добре. Същото може да се случи и с близките. Ако ние умеем да разбираме близките си, както и себе си, по-добре, ние ще можем много по-лесно да приемаме живота. Хората имат нужда от приемане, защото са учени цял живот да живеят в отхвърляне.

- В книгата си пишеш, че информацията за тях е толкова наситена, че за да може човек да я интегрира често се нуждае от помощ, под каква форма би могла да бъде тя?

- Информацията е поднесена по много разбираем начин. Всеки я разбира, но не е лесно да се интегрира, защото масовият човек живее в заблуда за себе си. Той има представа за себе си, основна на оценката, която му дават другите. С други думи човек не знае кой е, но знае много добре какво очакват другите от него и кой си представят, че е. Аз помагам именно в този процес– човек да си припомни кой е и да развенчае нереалните представи за себе си.

- Казваш, че наталната карта на много хора не работи, какво визираш под това и как бихме могли да я активираме?

- С предишния отговор дадох информация и за този въпрос. За да работи рождената, астрологична карта или с други думи програмата, която човек е избрал за себе си в настоящия живот, то той трябва да бъде себе си.

- Зад гърба си вече имаш 14 книги, с коя от тях би посъветвал да започнат хората, които досега не са чели някоя от твоите книги?

- В основната на моята работа са винаги Сатурн, Луна и Слънцето (символа на зодиакалния знак). Винаги съветвам хората да започнат от Уроците на Сатурн, да минат през книгите за Луната и да продължат с Преходът към себе си.