Автор
Ива Петрова

9 причини, поради които партньорът ви не иска секс

Не си спомняте кога за последно вие и партньорът ви сте се отдали на интимни ласки? Чувствате ли се нежелани и необичани? Всяка жена в такава ситуация първо ще си помисли, че любимият ѝ върти тайна връзка зад гъра ѝ, но не се изнервяйте с подобни мисли предварително! 

Ако съпругът ви не прави секс маратон всяка вечер, това не означава непременно, че си е хванал любовница или че вече не изпитва влечение към вас. Може да има много причини за ниското му сексуално желание. Преди да обвините любимия човек в изневяра, проучете всички възможни причини за липсата на интимност. Заедно със сексолога Валерия Агинская идентифицирахме 9 основни причини, които ще ви кажат защо вашият партньор е загубил интерес към сексуалния живот.

1. Сдвояването е изчезнало от връзката ви 

В основата на всяка връзка са два основни принципа - сдвояване и сексуалност. При отсъствие на една от страните, втората започва да се проваля. Не забравяйте, че една връзка понякога носи със себе си и някои предизвикателства, тя може да е изтощителна, с редовни домашни скандали, кавги, недоразумения и т.н. Не забравяйте, че при мъжете, както и при жените, желанието възниква първо в главата, а други канали само го подтикват. 

Ако ви се струва, че всичко изглежда нормално, но желанието му е изчезнало, опитайте се първо да оцените състоянието на връзката си. Кога за последен път сте правили нещо заедно? Какво обикновено правите вечер? Как завършва денят ви заедно? Колко често се карате? Как разрешавате конфликтите?

2. Маскирате естествената миризма и феромоните 

Първо, силната и устойчива миризма на тежък парфюм на алкохолна основа може да отблъсне когото и да било от вас. Сякаш искате да убиете някаква друга миризма. Второ, ние получаваме определена част от информацията за човек през носа, с помощта на неговите естествени феромони. Тялото автоматично анализира дали събеседникът е подходящ за нас на физиологично ниво като сексуален партньор. И ако тази миризма я няма, или е силно изкривена, човек се обърква.

3. Не се интересувате от секс и не искате да го разнообразявате 

Тук дори коментарите са излишни, с еднообразието усещанията се притъпяват и мъжът просто спира да изпитва каквото и да било желание за секс.

4. Спрели сте да се грижите за себе си 

Да, мъжете обичат с очите си. Вие самата едва ли бихте искали да правите секс с мръсен мъж например. Но нека да направим следната уговорка - тук не говорим за периодите на бременност, на тези, които са непосредствено след раждането на дете, на някакво заболяване и т.н. Става дума за феномена, когато жената, за да привлече един мъж, "си слага маска" на изискана красота, а след брака решава да пренебрегне всичко това.

5. С наднормено тегло сте 

Точно както на вас няма да ви хареса идеята, ако тънък ясен внезапно се превърне в Дядо Коледа, мъжете също искат да бъдат с жената, в която са се влюбили. Тук не говорим за някакви малки колебания в теглото - проучвания сочат, че партньорът обръща гръб на половинката си, ако тя нададе с поне 20 кг и повече. 

6. Твърде много главоболия 

Не, не говорим за факта, че всеки път трябва да сте готови да задоволите всичките му сексуални капризи, но редовните (и дори груби) откази водят до там мъжът просто в един момент да спре окончателно да търси интимни ласки от половинката си. Или казано по други думи, същността на една връзка в двойката е да се създаде комфортна среда и за двамата партньори. Съответно и сексът трябва да е хармонизиран, така че да задоволява както вашите, така и неговите потребности.

7. Дързко или лицемерно отношение към секса 

Какво имаме предвид? Някои родители възпитават дъщерите си да възприемат секса като нещо мръсно, срамно и неприлично, като нещо, което служи само за размножаване и продължаване на рода. Една жена, израснала с тази представа за физическия контакт, не изпитва удоволствие от секса, а ако изпитва, се чувства виновна за това. Често пъти желанието на мъжа да прави секс с такава жена заради самото удоволствие, може да предизвика у нея чисто недоумение и объркване. Родители, не причинявайте подобно нещо на децата си. Те трябва да израснат със съзнанието, че интимните ласки не са само за размножаване, но и за изграждане и съхранение на любовната тръпка между двама души.

Секс след 50: Как да преодолеем сексуалните предизвикателства
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

Секс след 50: Как да преодолеем сексуалните предизвикателства

Автор Антония Михайлова

8. Има си любовница 

Същността на нашето послание в тази статия е любовницата да бъде една от последните причини, за които трябва да мислите, ако вие и постоянният ви партньор имате проблеми със секса. Истината е, че първото нещо, за което жените започват да си мислят, когато усетят, че партньорите им странят от тях, е, че именно друга жена стои зад нежеланието му за секс.

9. Той има проблеми с хормоните или е под стрес? 

Да, мъжете са не по-малко податливи на стрес от жените и това няма как да не се отрази на сексуалния им живот. Ако всички други причини са изключени, има смисъл да поговорите деликатно с мъжа, да отидете на почивка и да планирате посещение при лекар.