Автор
Ива Петрова

Варненката Марианна спечели "Мастършеф"

Марианна Александрова, Осман Пенд и Биляна Стамова се изправиха един срещу друг във финалния сблъсък за 100 000 лева и титлата Мастършеф.

Марианна, Осман и Биляна премериха сили в създаването на тристепенно меню от предястие, основно и десерт. За първи път нито един участник не отпадна след основното ястие и тримата продължиха да готвят до края на риалити предаването. Варненката Марианна заложи на морски дарове за предястие и основно, като сготви рибена супа от лаврак, миди, скариди и хайвер като предястие и даде калкан за основно с цвят от тиквичка и картофен фондан. Тиквичката присъстваше дори в десерта й, но най-добре се вмести в супата. Осман приготви еленски стек с юфка, круши и диви гъби.️ Биляна поднесе филе от гълъб с кисело зеле и сос от череши, пише Hotnews.bg

Преводачката от Пловдив Биляна не се справи добре с предястието скумрия с домати и гранита от бъз, което имаше твърде ексцентричен вкус, но основото й с гълъб бе перфектно. Осман бе непоклатим до десерта, но журито не хареса третото му ястие. Зрителите не бяха изненадани от избора на варненката за победителка, макар че масово предпочитаха Осман.