Автор
Ива Петрова

Изплашен от шамара на Уил Смит: Крис Рок отказа да е водещ на "Златен глобус", но той не е единственият

Американският комик Крис Рок е отказал ролята на водещ на церемонията по връчването на наградите "Златен глобус", които ще се проведат на 7 януари 2024 г., съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на свои източници.

Причините за отказа не се уточняват. Освен Крис Рок, водещи на събитието не са пожелали да бъдат комедийната актриса Али Уонг, актрисите Тина Фей и Ейми Полър, както и актьорите Джейсън Бейтман, Шон Хейс и Уил Арнет. 
 

View post on Instagram
 

"Не си струва. Има много политика. Не е лесно, в това вече няма нищо забавно", казват източниците на Си Ен Ен, запознати със ситуацията. За един начинаещ артист възможността да води наградите "Златен глобус" може да се счита за "шанса на живота", но за една известна личност ролята, която често е свързана с негативна реакция на публиката и изисква подготовка, не оправдава усилията, отбелязват още източниците, пише БТА. 

View post on Instagram
 

Наградите "Златен глобус", присъждани преди от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която след скандал престана да съществува под това име, в САЩ отстъпват по престиж единствено на "Оскар"-ите. 

Отличията ще бъдат раздадени за 81-ви път на 7 януари в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс. Най-много номинации за наградите "Златен глобус" - девет на брой, получи летният блокбастър "Барби" на режисьорката Грета Гъруиг, следван от биографичната драма "Опенхаймер" на Кристофър Нолан. В телевизионните категории с най-много номинации е драматичният сериал "Наследници".