Автор
Кристина Кирова

Мира Добрева плати глоби за 1700 лв и пита: Не трябва ли да се возим по улици, по които няма такива дупки (видео)

Мира Добрева сподели с почитателите си в социалните мрежи кратко видео, в което разказва за последните събития от всекидневието си. Водещата разкрива, че е била спряна от служители на КАТ, които ѝ връчили глоби на стойност над 1000 лв. 

Добрева е категорична, че се радва, че е платила глобите, защото тя са ѝ за урок. Щом е нарушила правилата на пътя, следва да заплати, но истината е, че поставя болезнено адекватни въпроси, които неминуемо възникват във всеки, на когото се е наложило да си плати солидно. 

View post on Instagram
 

"Който чупи - купи. И който греши - плаща. Това е положението! Независимо кой е, какво е. Всички сме равни - и пред закона, и по принцип. Една от глобите ми, които платих, е за 800 лв. Друга - за 400. И за 200 лева глоба имам… Сгрешила съм, надвишила съм - платила съм, нека ми е за урок! Къде с 20 км/ч, къде с 38 км/ч, къде с 11 км/ч - щом е над допустимото, ще си платя. Въпросът е друг. Задавам го тук", анонсира Мира и прилага следното видео:

View post on Instagram
 

Мира Добрева не разбира как парите от  глобите не са достатъчно, за да бъдат запълнени дупките по пътя, с които много шофьори трябва просто да се примирят. Защото има и такива с внушителни размери или както се изрази тя: "дупките са с размера на глобите". 

Другият логичен въпрос, който задава и подканва последователите си към дискусия, е свързан с коледната украса в София. И призовава поне парите от глобите да отидат за това и по този начин гражданите да имат повече поводи за радост в сивото всекидневие.