Автор
Ива Петрова

72-годишната Джейн Сиймур демонстрира неостаряващата си красота в малка черна рокля

Джейн Сиймур се появи на червения килим не веднъж, а два пъти тази седмица, обличайки малка черна рокля и демонстрирайки своята неостаряваща и грациозна красота. 

В началото на седмицата 72-годишната Джейн присъства на годишното празнично събитие на Американския балетен театър в хотел Бевърли Хилтън, където тя се появи в черна мини рокля, покрита с пайети, с дантелен подгъв и структурирани рамене. На следващата вечер тя подбра блейзър рокля с за премиерата на Maestro, съчетана с прозрачен чорапогащник на точки и класически черни обувки.

И за двете визии брюнетката беше пуснала свободно косата си, оформена в характерния за нея бретон. Нейният фризьор Пол Нортън работи с Джейн от години и наскоро сподели пред медиите, че сътрудничеството му с актрисата  е „наслада“ и тя винаги е „готова да изпробва забавна нова визия, което за него е причината тя да остане толкова млада“. 

„Джейн винаги е много доверчива, когато става дума за косата ѝ, въпреки че е доста любознателна с всяка стъпка по време на оформяне“, казва той. „Една от любимите ми визии, които създадохме заедно, беше за партито за Оскар на Vanity Fair през 2022 г., където добавихме драматична дължина на косата ѝ, използвайки за вдъхновение нейната визия от „Д-р Куин лечителката". 

Що се отнася до тренировките на Джейн, които я поддържат в страхотна форма, тя сподели пред медиите, че не е от онези хора, които са обсебени от упражненията. „Преди бях танцьорка, така че тялото ми помни мускулния си тонус, той се връща доста бързо, ако направя някои разтягания и някои от основните движения, които правех, когато бях балерина.“

Що се отнася до диетата ѝ, актрисата сподели, че предпочита средиземноморска диета и гладуване, за да поддържа силуета си. „Правя периодично гладуване, освен ако не трябва да работя много рано сутрин върху филм и чувствам, че имам нужда от допълнителна енергия. Обикновено давам на тялото си минимум 16 часа, за да се възстанови. Мисля, че работи брилянтно. Работа за мен, но не го спазвам фанатично. Ако изляза на разкошна вечеря, всичко отива по дяволите", каза тя.

Наскоро Джейн започна да продуцира и в момента работи върху адаптация на Truth About Horses, дебютния роман на нейната приятелка Кристи Кашман.