Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-точният седмичен хороскоп за всяка зодия

Астро-аспекти 

На 18 декември R-Меркурий тригон Юпитер 

На 21 декември Венера опозиция Уран 

На 21 декември R-Меркурий секстил Сатурн 

На 22 декември Слънцето влиза в Козирог 

На 22 декември Слънце съвпад Меркурий 

На 23 декември R-Меркурий влиза в Стрелец 

На 24 декември Слънце секстил Сатурн Луната през седмицата се движи през знаците – Риби, Овен, Телец, Близнаци. Благоприятни дни за подстригване по лунен ден – 22 (след 13:49 ч.), 23, 24 декември. Благоприятни дни за боядисване на косата по лунен ден – 20 (след 13:00 ч.), 21 (до 13:16 ч.), 22 (след 13:40 ч.), 23 декември „Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, не предприемайте нищо важно. 19.12. 23:04 - 20.12. 00:48 22.12. 04:48 - 22.12. 04:51 24.12. 08:41 - 24.12. 10:16 

Овен – Повечето от представителите на знака няма да харесват скучните рутинни дейности и ще ги избягват по всякакъв възможен начин, ще предпочитат дейности с творчески оттенък. Тази седмица ви очакват нови предизвикателства и това е покана да се възползвате максимално от тях, превръщайки ги във възможности за растеж във всеки аспект от живота. Рисковете може да са оправдани, но дори тогава обмисляйте всички плюсове и минуси, преди да направите своя избор и да вземете важно решение. Благоприятни дни – 18, 24 Бъдете внимателни – 20, 21.

Телец – Тази седмица звездите имат само добри планове за вас. На работа преценете силата си адекватно, не се напрягайте излишно. Ако имате висящи проблеми, побързайте да ги уредите. Уикендът ще бъде идеалното време да се посветите на подобряването и обновяването на дома си. Това може да варира от просто пренареждане на пространството до дребни ремонти или дори по-съществено обновяване. Внимавайте много с похапването, особено на сладки неща, има опасност да увеличите килограмите си. Благоприятни дни – 18, 19 Бъдете внимателни – 22, 23.

Близнаци – Колкото повече жизнерадост и оптимизъм изпитвате, толкова по-бързо ще преодолеете трудностите и толкова по-висок ще бъде вашият успех в текущите дела. Ориентирайте се към по-интензивно темпо на работа. Бъдете внимателни при работа с документи - по това време вероятността от грешки се увеличава. Това се отнася за всички бизнес и отчетни документи. Препоръчително е да обърнете внимание на емоционалното и психическото си състояние. Добре е да отделите време да се погрижите за себе си, като практикувате дейности, които отпускат ума и намаляват стреса. Благоприятни дни – 20, 21 Бъдете внимателни – 18, 19.

Жена, зима
Жена, зима
Freepik

Рак – Планирайте тези дни така, че вашите най-важни задачи да бъдат изпълнени до края на седмицата. Можете да се доверите на инстинкта си или случайните импулси. Управлението на стреса и балансът между професионалния и личния живот са от голямо значение. Препоръчително е да се насочите силите си към дома, прилагане на стари творчески идеи, към игри с децата и активно съдействие на членовете на семейството. Възприемането на здравословни навици, като балансирана диета и редовни упражнения, ще помогне за подкрепа на енергията и жизнеността. Благоприятни дни – 18, 19, 22, 23 Бъдете внимателни – 20, 21.

Лъв – През седмицата ще имате достатъчно мотивация и енергия за постигане на целите, към които сте се устремили, не само в краткосрочен работен план, но и в житейски. Не позволявайте на никого да се намесва в живота ви, просто следвайте собствения си устрем. Свободните Лъвове могат да намерят възможности за нови романтични връзки, докато тези във връзка могат да преоткрият смисъла на комуникацията и компромиса. Може да откриете нови аспекти в романтичните си отношения или да срещнете нови хора, които да стимулират интереса ви. Благоприятни дни – 20, 21, 24 Бъдете внимателни – 22, 23.

Дева – През седмицата е добре да използвате ефективно своите организационни и аналитични умения, както в работата, така и в личния си живот. Периодът е подходящ за гъвкав и новаторски подход, насърчавайки мнозина да излязат от зоната си на комфорт и да проучат нови възможности за работа или друго. Самодисциплината е ключът към успеха. Не позволявайте на емоциите да ви управляват. Трябва вие да ги контролирате. Научете се да слушате, чувате и четете между редовете, ще получите ценна информация, която ви позволява да промените много неща. Благоприятни дни – 22, 23 Бъдете внимателни – 18, 19.

Везни – Седмицата обещава да бъде изключително активна и позитивна. Ще има много неща какво да се прави. Животът ви преминава на по-висока предавка. Нещата бяха зациклили известно време в мъртва точка, но сега започва естествен процес на растеж. Бъдете рационални, знайте мярката във всичко - това ще даде плодове. Време не само да правите планове, но и бавно да започнете да ги изпълнявате. Вероятни са промени към по-добро или ще се появят нови възможности. Бъдете в добро настроение, срещайте се с хубави хора, смело флиртувайте, радвайте се по-често. Благоприятни дни – 18, 24 Бъдете внимателни – 20, 21.

Скорпион – Енергичните действия ще ви изкарат в първите редици, а пасивната позиция ще ви изтика на заден план. Доверявайте се на инстинктите си и смело продължавайте напред. Звездите стават все по-лоялни към вас, помагайки ви да преодолеете проблемите и съмненията. Можете да се справите с напрегнати ситуации с интелигентност и тактика, като избягвате импулсивни или агресивни реакции. Положителният и оптимистичен подход ще ви помогне да се ориентирате по-добре през следващите дни. Добре е да намирате повече време за приятна комуникация, разходки. Благоприятни дни – 18, 19 Бъдете внимателни – 22, 23.

Стрелец – Тази седмица ще бъдете активни и пълни с енергия, но ще имате желание да постигнете баланс в живота. Марс засилва амбициите ви и ви дава мотивация за нови завоевания във всички сфери на живота. По дейните представители на знака ще намерят поле за изява на своята креативност и смели инициативи. Добър момент за проучване на нови идеи или проекти, които изискват определена доза пресметнат риск. По отношение на емоционалните връзки, авантюристичният ви характер може да доведе до нови и вълнуващи връзки. Благоприятни дни – 20, 21 Бъдете внимателни – 18, 19.

Жена, зима
Жена, зима
Freepik

Козирог – Започвате тази седмица в добро настроение и в оптимистичен дух. Имате идеална възможност да задълбочите и подобрите междуличностните си отношения. Марс в 12-я ви дом ви кара да действате в подчинение на подсъзнателните си импулси. Често самите вие не можете да определите истинските мотиви на своите действия и сте склонни да действате не директно, а тайно, заобикаляйки нещата. Вашият сексуалният потенциал нараства, трудно ще е на повечето от вас да сдържате импулсите си, лесно ще се оставяте да бъдете съблазнени. Благоприятни дни – 18, 19, 22, 23 Бъдете внимателни – 20, 21.

Водолей – Тези дни ще почувствате нарастване на интелектуалната активност. Звездите ви насърчават да си поставяте смели цели и да предприемате повече действия през седмицата. Това е добър период за практическо изпълнение на амбициозни задачи. И това се отнася както за кариерата, така и за всичко друго, което сте си поставили за цел. Ще имате много смели решения. Дипломацията ще бъде от съществено значение. Чудесно време за нови запознанства, разширяване на кръга на общуване. Благоприятни дни – 20, 21, 24 Бъдете внимателни – 22, 23.

Риби – Периодът може да донесе непредвидими обстоятелства за мнозина. В средата на седмицата може да срещнете някои външни обстоятелства, които ще попречат на вашите инициативи. Може да се сблъскате с извънредна ситуация. Звездите ви съветват да прекарате втората половина на периода в по-спокоен ритъм. Ако имате недовършени ангажименти, които сте поели, сега е моментът да го направите. Ще бъде от съществено значение да разчитате главно на собствените си сили и способности. Не се предоверявайте. Благоприятни дни – 22, 23 Бъдете внимателни – 18, 19.

Жена, есен, кафе
Жена, есен, кафе
Freepik