Автор
Веселина Петрова

Имате мъж, но всъщност сте сама и се борите за всичко? Не е драма

Напоследък все повече жени живеят сами. Да, някои от тях са във връзка, други - в брак. Но повечето са си напълно и изцяло сами. И да, те нямат мъж. Просто така се е случило. Трябва обаче да го приемат и да продължат напред.

Обикновено вариантите са няколко. В първия, жената живее сама, но в един момент ѝ писва да носи товара на ежедневието - сама да плаща за храната, жилището, да се справя сама с майстори, колеги, луди съседи. Възможно е да има и дете от предишна връзка... Страх я е, че няма да може да се справя.

Във втория случай жената има мъж до себе си - поне официално, но все едно е сама. Работи, пазарува сама, готви, чисти, сама се справя с всички разходи, планира почивките... Страх я е да остане сама.

В третия случай жената има мъж, но той се държи с нея грубо, тя се чувства зле, страх я е да се прибере у дома, заради скандалите, обидите, отношението. Но я е страх и да остане сама. 

На всички тези жени трябва да призная едно - дами, вие сте сами. Просто го приемете. В това няма нищо лошо, нито страшно. Нямате мъж до себе си. Поне не такъв, какъвто заслужавате. Вината не е ваша. за това, че нямате мъж. Вината е ваша, ако стоите във връзка с мъж, който всъщност не е част от живота ви и не ви заслужава. 

Вие нямате нужда от съквартирант, от търтей на дивана, който просто гледа поредния мач, чати си в нета и чака да му сервирате вечерята. Вие нямате нужда от мъж, който използва всеки сгоден случай да ви нарани, унижи, принизи. Дами, момичета, жени, приятелки, вие имате нужда от самоуважение и любов. Първо към себе си. А след това и от някой истински мъж, който ще знае как да масажира уморените ви крака, да прегръща извивките ви и да гали косите ви. 

От това имате нужда - истински мъж. Ще кажете - то такова животно не съществува. Не, има го. Повярвайте ми. Виждала съм го. Имам приятелки, които се радват на компанията на прекрасни мъже. Има прекрасни мъже, за които не е срамно да изхвърлят боклука, да купуват дамски хигиенни материали в аптеката и да се вслушват в душата на приятелката си. Има истински мъже. Хем силни, хем нежни. Мъже, които не броят стотинките, които ще похарчат за вас, но ще могат и една седмица да ядат хляб с лютеница, защото сте замислили най-невероятното пътуване. Не е задължително този истински мъж да е богат. Но трябва да има богата емоционална интелигентност. Богата душа, сърце, което е готово да се отвори за някой друг, не само за самия него. 

Няма да забравя думите на любимия си главен редактор, който за съжаление почина преди време. Той обичаше да казва: "По-добре сама, отколкото зле придружена". Така е, нали? Да, така е. И да, някой ден, в някой момент, когато най-малко очаквате, той ще се появи. И вие ще го усетите. Ще го познаете от пръв поглед. Вашият човек. Имайте търпение. Не се захласвайте по ментета, от тях боли. 

Просто се наслаждавайте на онова, което имате. Стиснете здраво живота в шепите си. Прегърнете себе си. И си подарете най-прекрасните мигове. С хората, които са до вас и с които ви е приятно.