Автор
Ива Петрова

В самолетна катастрофа загина актьорът от "Индиана Джоунс" Крисчън Оливър

Крисчън Оливър, известен с участието си във филми като "Спийд Рейсър" и "Индиана Джоунс", загина в четвъртък заедно с двете си малки дъщери, когато самолетът им се разби в морето край карибски остров. 

Собственикът и пилотът на самолета, идентифициран като Робърт Сакс, също са загинали при катастрофата. Оливър беше на 51. Според властите едномоторният самолет е излетял в четвъртък следобед от летище J.F. Mitchell в Бекия, малък остров, част от карибските Сейнт Винсент и Гренадини и се е насочил към близката Сейнт Лусия, когато се е разбил.

View post on Instagram
 

Сред загиналите са дъщерите на Оливър, Мадита Клепсер, 12, и Аник Клепсер, 10. „Малко след излитането самолетът изпита затруднения и се гмурна в океана“, се казва в изявление на кралските полицейски сили на Сейнт Винсент и Гренадини, предоставено на медиите. „Рибари и водолази от Paget Farm отидоха на мястото на инцидента с лодките си, за да окажат помощ.“ И четирите тела са извадени, казаха официални лица. Причината за катастрофата остава в процес на изясняване. 

View post on Instagram
 

Според местни доклади пилотът се е свързал по радиото с кулата малко след излитането, съобщавайки, че изпитва проблеми и се връща. Това е била последната комуникация от самолета. 

Роденият в Германия Оливър работи със Стивън Содърбърг в „Добрият германец“ с Кейт Бланшет и Джордж Клуни, с Брайън Сингър и Том Круз във „Валкирия“ и в лентата на семейство Уашовски от 2008 г. „Спийд Рейсър". Той също така участва две години като детектив в популярния немски екшън сериал Alarm for Cobra 11 за RTL. Телевизионните му участия също включват Saved By the Bell: The New Class, а най-новото му участие бе миналогодишният "Индиана Джоунс". 

View post on Instagram
 

Оливър току-що беше завършил най-новия си филм, Forever Hold Your Peace, с участието на Бай Линг и режисиран от Ник Лайън, заснемайки последните си сцени на 20 декември. Лион публикува снимка в последния филмов ден и отдаде почит на Оливър с надпис: „Говорихме за продуциране на филм заедно от години и най-накрая го направихме! Благодаря ти, че си страхотен колега, актьор и приятел.“