Автор
Ева Григорова

Кристен Стюарт рече и отсече: „Здрач" е готически гей филм

Кристен Стюарт разкри как сега вижда много странни нюанси в своя хитов филм „Здрач“ в ново интервю за Variety.

В интервюто Кристен говори за решението да разкрие, че си пада по собствения си пол в Saturday Night Live през 2017 г., както и за връзката си с годеницата си Дилън Майер. Тя говори за работата по „Здрач“, която беше високо оценена от много фенове на ЛГБТ. Актрисата разкри, че тогава може и да не го е смятала за странен филм, но сега го разбира. „Мога да го видя едва сега“, каза тя пред изданието. „Не мисля, че непременно започна по този начин, но също така мисля, че фактът, че изобщо бях там, се усещаше.“

Във франчайза „Здрач“ повечето двойки са в хетеросексуални романтични отношения, но звездата обясни, че сега може да види нюансите в заден план. „Това е такъв гей филм. Искам да кажа, Боже мой, Тейлър Лотнър и Роб Патинсън и аз, и това е толкова скрито и не е наред“, каза тя.

Въпреки че авторката на „Здрач“ Стефани Майер има религиозен произход, Кристен обясни защо смята, че в крайна сметка това е „гей филм“. „Искам да кажа, че мормонка е написала тази книга. Всичко е за потисничество, за желанието за това, което ще ви унищожи. Това е много готическа, гей наклонност, която обичам."

Кристен обяви своята сексуалност, докато беше хост на SNL през 2017 г. Тя се среща с Дилън от 2019 г. и двойката разкри, че са сгодени през 2021 г. „Дори не беше като да се крия. В този момент бях толкова открита с приятелката си в продължение на години“, каза тя пред изданието.