Автор
Евелин Попадийна

7 забележителности в Европа, които задължително да посетите

Европа е богат на история и култура континент. Когато става дума за пътувания, има много емблематични дестинации, които си заслужава да бъдат посетени. Най-хубавото е, че всичко е на един самолетен полет разстояние. Ето кои са седемте от най-впечатляващи забележителности в Европа, според Ekvator BG.


Базиликата Свети Петър във Ватикана, Италия
Челно място в списъка заема Базиликата Свети Петър. Безспорно най-величественото религиозно съоръжение. Подарете си едно незабравимо изживяване като се потопите в нейната архитектура и изкуство. 

Замъкът Шьонбрун във Виена, Австрия
Замъкът Шьонбрун е идеално място за почивка и културен туризъм, спиращ дъха със своите ослепителни градини и величествена архитектура. Това е една от най-интересните забележителности в Европа.

Колизеумът в Рим, Италия
Той е истински символ на Римската империя. Със своята масивна и впечатляваща структура, това древно съоръжение е свидетел на множество исторически събития. Това е една от най-предпочитаните дестинации за туристи от цял свят.

Катедралата Нотр Дам в Париж, Франция
Един от най-знаменитите символи на Париж. Въпреки щетите от пожар, катедралата остава един от най-важните исторически и културни центрове в града. Всеки, който обича изкуството и архитектурата, задължително трябва да я посети.

Саграда Фамилия в Барселона, Испания
Саграда Фамилия, дело на Антони Гауди, е шедьовър на модернистичното изкуство. Тази забележителност впечатлява със своите необичайни форми и детайли.

Карловият мост в Прага, Чехия
Това е един от най-емблематичните символи на Прага. Старинният му вид е притегателна сила за любителите на историята и културата. пешеходният мост свързва две значими части на града и е страхотно място за разходка.

Църквата Света София в Истанбул, Турция
Една от най-старите сгради не само в Европа, но и в света. Църквата Света София е символ на религиозната култура и история на Истанбул. Първоначално построена като християнски храм, тази църква е превърната в музей и впоследствие в джамия, което предизвиква още по-голям интерес за туристите. 

В тези забележителности се съчетават величествена история, култура и изкуство. Заслужават да бъдат посетени и оценени. 

Невероятно, но факт: 4 страни, в които жените имат право на много мъже
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

Невероятно, но факт: 4 страни, в които жените имат право на много мъже

Автор Антония Михайлова