Автор
Woman.bg

Обединени за по-добрата болнична грижа за децата

Здравето на нашите деца е основен приоритет както за всеки родител, така и за всички нас като общество. Да се грижим за доброто физическо здраве на най-малките не е свързано само с посещение при добър лекар, а и с осигуряване на необходимите условия в онези трудни моменти, когато се налага болничен престой. Тогава родителите винаги са изправени пред предизвикателството да изберат към кое здравно заведение да се насочат, за да осигурят за своите деца най-качественото лечение, основано на съвременни подходи. 

Сега си представете приветливи педиатрични отделения, които превръщат престоя по-скоро в игра. Те не приличат на клинични помещения, а на кътове за игра – цветни стаи с рисунки по стените, модерни мебели и всички удобства за максимален комфорт. Според съвременните проучвания, приветливата заобикаляща среда би могла да ускори излекуването, особено при по-малките пациенти, на които да помогне да преодолеят стреса и страха и да се възстановяват по-бързо. 
 

Такива отделения вече съществуват у нас, благодарение на проект „Светулка“ на фондация „За доброто“. От 2022 г. партньор в инициативата е А1 заедно със своите клиенти, които също допринасят за каузата чрез две поредни издания на коледната кампания на телекомуникационния оператор. 

В първата кампания, под надслов „Закръгляме в полза на доброто“, бяха генерирани 80 000 лв., като А1 закръгляше до лев за своя сметка всяка платена фактура през Моят А1. Допълнителни 5 000 лв. бяха добавени от служителите на А1, събрани по време на Коледния благотворителен базар в компанията. Общата сума от 85 000 лв. беше дарена за преобразяването на педиатричното отделение в МБАЛ – Карнобат. 

Проектът е озаглавен „Градината на баба“ и ремонтът вече е в ход, като включва обновяване на 14 болнични стаи, създаване на специално пространство за новоприети пациенти, детски кът за игри, както и няколко кухненски бокса, които да задоволят нуждите на малките пациенти и техните родители по време на болничния престой. 

Дигиталната кампания, озаглавена „Свързва ни доброто: Дари за децата, а А1 ще удвои сумата“, която се проведе в периода между 15 ноември и 31 декември 2023 г., генерира двойно по-голямо дарение от 150 000 лв. Средствата отново ще бъдат използвани за обновяването на педиатрично отделение по проект „Светулка“, което предстои да бъде избрано от фондация „За доброто“ в следващите месеци. 

По време на кампанията всеки частен клиент на А1 имаше възможност да дари през Моят А1 сума по избор директно към своята месечна фактура, а накрая компанията удвои всяко направено дарение. Средната стойност на едно дарение е близо 13 лв., а най-щедрото индивидуално участие се равнява на 1 000 лв. 

Инициативата на А1 демонстрира силата на колективната воля и желанието да правим повече добрини. Забележителното е, че в дните преди коледните празници клиентите на А1 са били най-активни в полза на каузата, когато са събрани близо 30% от всички дарения. Дали празниците наистина не ни правят по-добри? 

Мащабната подкрепа на каузата на фондация „За доброто“ и А1 ни напомня, че когато обединим усилия за по-добро детско здравеопазване, ние даваме по-голям шанс и надежда на всяко едно дете в България да получи качествена грижа в уютни, модерни и функционални детски отделения.

(платено съобщение)