Автор
Веселина Петрова

Британското кралско семейство е в шок: Испанско шоу съобщило, че Кейт е била в кома

Говори се, че служителите на Бъкингам били бесни, след като разбрали за „измислените“ твърдения на испанско новинарско шоу, че Кейт е в „кома“ и в „голяма опасност“ след преживяната коремна операция. 

Испанската журналистка Конча Калеха твърдяла, че лекарите трябвало да действат бързо, докато „спасяват живота на Кейт“ ден преди съпругата на Уилям да бъде освободена от болницата. 

59-годишната дама твърдяла в ефира на тв канала "Фиеста" в ролята си на кралски експерт, че медиците са предприели „драстичните“ действия, което включвало интубиране на 42-годишната принцеса на Уелс и поставянето ѝ в изкуствена кома. 

„Имаше сериозни усложнения, които не очакваха, защото операцията мина добре, но следоперативният период не мина толкова добре.“ 

Калеха твърди, че възстановяването на Кейт „вероятно ще изисква сериозна помощ" и няма предвид само семейството на принцесата. Журналистката твърди, че в дома на Уилям била създадена малка домашна болница.

View post on Instagram
 

„Това са пълни глупости“, казва кралски източник пред The ​​Telegraph. И допълва: „Тази журналистка не е направила опит да провери фактите. По същество думите ѝ са пълна измислица“.

Най-гледаният канал в Испания от 13 години насам, Fiesta, е известен със своите клюкарски предавания и е основан от медийната компания, която е бивша собственост на Силвио Берлускони. 

Твърденията за принцесата на Уелс бързо станаха вирусни и бяха подхванати дори от по-сериозните сайтове в страната, включително El Confidencial, La Vanguardia и La Razon. 

Калеха твърди, че е получила информацията от човек, работещ в кралското домакинство, „по напълно поверителен начин“. Това също бе опровергано от двореца.

От Кенсингтън опровергаха и информацията, че Кейт е била отведена в болница за първи път на 28 декември, където е останала няколко дни, тъй като по думите ѝ „започна да се чувства зле, не за първи път“. 

Кейт Мидълтън се прибра у дома след двуседмичен престой в болница след коремна операция - с много цветя и подаръци, оставени от нейни почитатели. 

Според кралски източници, Кейт се възстановява добре, пише "Дейли мейл".