Автор
Веселина Петрова

Стартират снимките на нов сезон на "Под прикритие": Джаро и Куката отново ще ядосват ченгетата

Страхотна новина чухме днес от БНТ и екипа на сериала "Под прикритие" - започват снимките на сезон 6. Вероятно стартът им ще бъде даден през август. 

Ще се снима както в София и околностите, така и на морето. Този сезон на култовия сериал обаче разширява границите си и снимки ще има на още две локации - Франкфурт, Германия, и Малта. В момента текат преговорите за Малта, казаха от телевизията.

На пресконференцията днес видяхме две любими лица от подземния свят - Джаро и Куката, изиграни съответно от актьорите Михаил Билалов и Мариан Вълев. 

И двамата коментираха, че са щастливи, че отново влизат в точно тези роли, защото сериалът наистина е връх в родното производство. Този път той ще се излъчва и по HBO - преговорите с канала са преминали и е било подписано споразумение. 

Ще има и нови герои, нови лица - един от тях ще се играе от Юлиан Вергов. Засега неговата роля остава в тайна. 

Ваня Николова, която е част от екипа на сценаристите, коментира, че този път ще бъде търсено по-голямо равновесие между лошото и доброто, между полиция и престъпници. А идеята, че поне на екран можем да имаме справедливост, ако не я постигаме в реалния живот. 

Тринадесет години след първия излъчен епизод, ситуацията в момента е доста благоприятна, коментира Слави Ангелов, който вече е част от екипа на сценаристите. Сериалът има своята обществена мисия - да показва какво се случва под повърхността, а там все още ври и кипи, каза още Ангелов, визирайки последните убийства. Той е бил консултант на всички сезони досега.

Сериалът е излъчен в повече от 180 територии по света. И със сигурност има много фенове, които нямат търпение да се потопят в света на Джаро и Куката, да тръгнат по следите на трафика, да затаяват дъх всеки път, когато ченгетата постигнат поредната победа в тази понякога доста неравна борба. 

Честно да ви призная, това бе един от любимите ми бг сериали и аз също нямам търпение да гледам новия сезон.