Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Седмичен хороскоп от 12 до 18 февруари

Астро-аспекти 
На 13 февруари Марс влиза във Водолей 
На 13 февруари Венера секстил Нептун
На 14 февруари Марс съвпад Плутон 
На 16 февруари Венера влиза във Водолей 
На 17 февруари Меркурий квадратура Уран 
На 17 февруари Венера съвпад Плутон 

Луната през седмицата се движи през знаците – Риби, Овен, Телец, Близнаци 

Благоприятни дни за подстригване по лунен ден – 13, 14, 15, 17 (след 11:15ч), 18 (до 12:00ч) февруари 

Благоприятни дни за боядисване на косата по лунен ден – 12, 13, 15, 17 (след 11:15ч), 18 февруари 

„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, не предприемайте нищо важно.
12.02. 14:33 - 12.02. 15:27 
14.02. 12:22 - 14.02. 17:03 
16.02. 17:02 - 16.02. 21:41

Овен 
Седмицата ще е пълна с изненади и вие ще се справите с всяка една от тях. Ще трябва да овладеете управлението на времето и да се съсредоточите върху задачите. Идеален период за романтични срещи: флирт, влюбване. Отношенията, започнати през този период, ще се развиват лесно и хармонично. Ще настъпи освежаване в социалния ви живот, но присъствието на Уран може да донесе неочаквани обрати. Например, ново познанство може напълно да промени възгледите ви за живота или да се окаже изненадващо различно от предишния ви приятелски кръг. 
Благоприятни дни – 17, 18
Бъдете внимателни – 13, 14

Телец 
В работата всичко е стабилно и предсказуемо и затова малко скучно. Възползвайте се от спокойния период, за да подредите нещата, да подредите рутината си. Вашето семейство ще изисква повече участие от вас в семейния живот. Те наистина се нуждаят от вашата помощ. Помислете как можете да подобрите жилищното си пространство. Решението може да бъде толкова просто, колкото пренареждане на мебелите за откриване на по-добър енергиен поток или по-ясна комуникация с членовете на семейството, което ще внесе допълнителна хармония в дома ви. 
Благоприятни дни – 12 
Бъдете внимателни – 15, 16 

Близнаци 
Вие сте в епицентъра на събитията, излъчвате енергия и бликате от идеи. Възможни са малки непланирани разходи в началото на седмицата. Умерената физическа активност ще ви бъде от полза. Слушайте внимателно вашите нужди и бъдете на ясно за вашите очаквания. Отношенията със семейството ще бъдат противоречиви и нееднозначни. Възможни са конфликти на битова основа или по въпросите на отглеждането на децата. Вашата категоричност може да окаже негативно влияние върху комуникацията ви с партньора. 
Благоприятни дни – 13, 14 
Бъдете внимателни – 12, 17,18 

Рак
От понеделник до четвъртък може да почувствате намаляване на жизнеността и загуба на сила, но до края на седмицата здравето ви ще се подобри значително. Разходките на чист въздух ще ви заредят с енергия. Не се отказвайте да следвате набелязания план, демонстрирайте увереност и готовност да довършите започнатото. Опонентите ви няма да имат шанс, докато вие самите сте убедени в успеха. Тази седмица ви предлага цял спектър от уникални възможности. Възможно е приятно запознанство с интересен човек на най-неочаквано място при необичайни обстоятелства. Благоприятни дни – 12, 15, 16
Бъдете внимателни – 13, 14 

Лъв 
Решенията, които взимате интуитивно, ще бъдат успешни. Усещате накъде да насочите максимално усилие, къде може да ви очаква капан. Затова не губете време в разсъждения и започнете активни действия. Доверете се на чувствата си. Връзката ви с партньора ви ще бъде успешна: готов/а е да ви даде точно толкова пространство и свобода, колкото имате нужда сега. Не злоупотребявайте с доверието на близките си. Използвайте свободното време за реализиране на вашите идеи. Благоприятни дни – 13, 14, 17, 18 
Бъдете внимателни – 15, 16 

Дева 
Седмицата е благоприятна за обобщаване на междинните резултати и корекция на плановете. Оставете интуицията си да ви води и използвайте инстинктите си, за да вземете решения: сега това е най-добрият начин да завършите започнатото. Ще имате добри възможности да създадете контакти, които могат да отворят вратата към нови възможности за кариера. Може да се подразните от бавността и нерешителността на колегите си. Готови сте да действате бързо и да форсирате събитията прекомерно. Покажете търпение и способност за работа в екип. 
Благоприятни дни – 15, 16
Бъдете внимателни – 12, 17, 18 

Везни
Решавайте както ви повелява съвестта, честно и справедливо, без да нарушавате човешките и духовните закони. Тежестта на отговорността е преди всичко за вас. Време е да добавите нови цветове към чувствената палитра в брака, да вдъхнете огън на живота в тлеещата жарава на връзката. Ако сте свободни и необвързани, „подобното привлича подобно“, така че случаен партньор няма да дойде към вас, а този, който отговаря на духовното ниво. Защото всичко във Вселената е ясно регламентирано. Случайни неща няма. 
Благоприятни дни – 17, 18 
Бъдете внимателни – 13, 14

Скорпион 
Работата ще изисква от вас да бъдете точни и да изпълнявате внимателно задълженията си. Може да осъзнаете, че съществуващата ви работа не ви позволява да реализирате всичките си желания. Това може да доведе до търсене на нова работа, но едва ли ще постигнете желания резултат тази седмица. Намирането на по-добра служба ще трябва да почака. Възможни са приятни промени в личния живот. Прегърнете потока на живота и вярвайте, че той ще ви отведе там, където трябва да отидете. Накрая нещата винаги си идват на мястото. 
Благоприятни дни – 12 
Бъдете внимателни – 15, 16 

Стрелец
Вие сте очарователни, привлекателни и понякога непредсказуеми в действията си. След като сте шашнали обществеността със спонтанни бунтарски действия, потърсете причината не в личните капризи на Егото, а във външното влияние, излъчвано от Небето, за да коригира прогресивното ви развитие. Сега именно вашето предназначение е да дадете еволюционен импулс на обществото, да служите като пример за героизъм, обявявайки битка срещу рутината, клишетата и закостенелите догми. 
Благоприятни дни – 13, 14 
Бъдете внимателни – 12, 17,18 

Козирог
Седмица на изобилна космическа подкрепа. Имате мощен енергиен потенциал; способни сте да преместите планини, ако съберете съюзници, съмишленици и поддръжници под флага си, превръщайки ги в достойни приятели. Изпълнени сте с мотивация! Попълнете интелектуалното си депо със свежи знания, актуална информация. Всякакви ограничения, загуби имат кармична причина. Ако нещо не ви се дава, не можете да го изисквате. Одобрява се всичко приятно, което насърчава духовната релаксация (йога, природа, музика...) изберете според зова на душата си. Благоприятни дни – 12, 15, 16 
Бъдете внимателни – 13, 14 

Водолей 
Вашите амбиции и желание да държите всичко под контрол може да ви създаде излишни неприятности. Ще трябва умело да съчетавате служебните и личните проблеми, за да не пропуснете нещо. Ако по пътя към целта възникнат препятствия, те имат кармична причина и изискват смирено преодоляване. Можете да започнете да подобрявате дома си. Направете онези промени, за които отдавна сте мечтали, но някак не сте стигнали още до тях. В личния живот ви очаква благоприятен и спокоен период. Това е подходящо време за почивка с приятели и романтични срещи. Флиртът ще носи удоволствие. 
Благоприятни дни – 13, 14, 17, 18 
Бъдете внимателни – 15, 16 

Риби 
Механичният работохолизъм няма да е от полза. Правете всичко с душа, влагайте творческа страст, поддържайте топъл микроклимат в екипа. Подгответе се да изпитате широка гама от емоции във връзка със семейството, от най-дълбоките чувства на любов до търкания и предизвикателства. Избягвайте кавги с членовете на дома, консолидирайте се и решавайте съвместно всички семейни и битови проблеми. Вие оформяте своята реалност с вашите мисли, така че обърнете внимание на вашите мисловни модели. Не се подвеждайте по чужди съвети. Вярвайте на инстинкта си. Благоприятни дни – 15, 16 
Бъдете внимателни – 12, 17, 18