Автор
Ева Лъчезарова

Топ дерматолози разкриват тайните за здрава и бляскава коса в новия блог на Woman.bg и Nizoral Care

След дългата зима всички нямаме търпение за настъпването на пролетта, когато ще усетим полъха на ароматни цветя и отново ще се почувстваме енергизирани и заредени със слънчеви лъчи. Това е периодът, в който е необходимо да се подготвим за следващия сезон, а много от нашите читателки са ни споделяли, че имат нужда от конкретни съвети, свързани с косата, която често е изтощена след продължителните зимни дни. Това бе причината заедно с Nizoral Care да дадем старт на проекта Take care for your hair, в който ще получите ценни съвети от дерматолози относно това какви са техните тайни за здрава и бляскава коса.

В рамките на Take care for your hair ще ни гостуват три от най-популярните имена в българската дерматология - д-р Катя Паскова, д-р Мария Тончева и д-р Петрана Каляшева. 

д-р К. Паскова
д-р К. Паскова

Д-р Катя Паскова, основател и управител на Derma Vita, е един от водещите дерматолози в България с над 30-годишен опит в клиничната и естетична дерматология. Философията ѝ на специалист е, че няма шаблон за красив облик, а естетичните корекции се подчиняват на правилни пропорции, изчислени индивидуално за всеки пациент. Д-р Паскова член на управителния съвет на Българската Асоциация на Естетичните Дерматолози и официален обучаващ лекар на компанията Allergan за България. Притежава над 100 дипломи и сертификати от престижни международни конгреси и конференции като IMCAS, 5CC и др. „Красотата няма образец, но има лице! Тя изглежда точно като теб!“, не са просто думи на д-р Паскова, а нейното послание към всички нейни пациенти.

д-р М. Тончева
д-р М. Тончева

Д-р Мария Тончева се ползва с широк кръг на доверие както сред български публични личности, така и сред много пациенти от различни държави като САЩ, Швейцария, Франция и Великобритания. Тя е с магистърска степен по естетична медицина от Университета в Ница и е международно признат лектор и трейнър по миниинвазивни процедури. Една от най-популярните процедури, предлагани в клиниката на д-р Тончева е Ускорена Автоложна Тъканна Регенерация – Селф Реджен. Притежава Авторски метод за биостимулация на стволови клетки, който по напълно естествен начин възстановява увредените в процеса на стареене тъкани. Нейните професионални интереси се фокусират върху регенеративната медицина и прилагането на методи за стимулиране на естествените възстановителни процеси в клетките на кожата.

д-р П. Каляшева
д-р П. Каляшева

Д-р Петрана Каляшева е медицински професионалист със значителен опит в областите на дерматологията и венерологията. Тя завършва медицина през 1994 г. в Медицинска Академия, София, след което започва своята кариера в Центъра за кожно-венерологични заболявания в София. През 2013 г. д-р Каляшева е сред основателите на частния медицински център "Дерма София", където предлага висококачествени медицински услуги в областта на дерматологията, естетичната дерматология, лазерните процедури и медицинската козметика. Нейният избор за медицинска професия идва от стремежа ѝ да помага на хората. "Избрах лекарската професия преди много години, защото открих, че моето призвание е да помагам на хората" - казва д-р Каляшева.

В специално интервю пред Woman.bg всяка от тях ще разкрие какви са най-често срещаните грешки, които допускаме в грижата за косата, какви практични съвети би дала за поддържане на косата, както и какви са най-новите тенденции в областта.

С тях ще обърнем и специално внимание на здравето на скалпа и неговата микрофлора, както и на пърхота - проблем, който влошава качеството на живот и често повлиява негативно на самочувствието на множество жени по света. Трите дерматоложки ще ни разкажат какви стъпки да предприемем, така че да не прикриваме появата на пърхот, а да действаме смело и информирано, така че да си възвърнем възможно най-бързо блясъка на косата и здравето на скалпа.

Ако това са теми, които ви интересуват и искате да разберете ценните съвети на д-р Катя Паскова, д-р Мария Тончева и д-р Петрана Каляшева, следете блога Take care for your hair, който стартира съвсем скоро на страниците на Woman.bg.

(в материала има продуктово позициониране)