Автор
Антония Михайлова

Евтино и близо: 3 живописни дестинации за соло пътешественици

Туристическите атракции за любителите на соло пътешествията набират все по-голяма популярност през последните години. Според проучване на Solo Traveler се очаква те да нараснат с 9,1% годишен темп на растеж до 2030 г.

Според данните от изследването се оказва, че все повече туристи се впускат в приключения извън родината, търсейки тръпката от пътуването без придружител. 66% от анкетираните споделят, че причината да пътуват самостоятелно е възможността да се чувстват напълно свободни, без да се съобразяват с никого. около себе си. Повече от половината от запитаните планират две или повече соло пътувания през 2024 г., а сред най-предпочитаните в класацията се нареждат европейските дестинации. Поради нарастващата популярност на тази нова пътешественическа страст, Wizz Air представя своите топ три дестинации, подходящи за соло авантюра това лято.

Бари, Италия

Намиращият се в сърцето на региона Пулия град е известен като един от най-слънчевите и колоритни италиански градове със своите 332 часа слънце на месец. Идеален избор за тези, които обичат да пътуват сами. Местните са известни със своето гостоприемство, широки сърца и дружелюбност. Самият град е организиран така, че да позволява да се придвижвате лесно пеша, без да е необходим градски транспорт. Насладете се на тесните улички на историческия квартал, запознайте небцето си с вкуса на свежите току-що уловени морски дарове на оживения рибен пазар или се разходете по живописната крайбрежна Лунгомаре.

Лятното разписание на Wizz Air за полети до Бари е налично на wizzair.com с билети на цени от 58,99 лв.

Бари, Италия
Бари, Италия

Ларнака, Кипър

Според проучването на Solo Traveler за 2023 г. тези, които обичат да пътуват сами, предпочитат природата и екзотичните малки кътчета пред екскурзиите в големите градове. Чудесен избор за тях е кипърския град Ларнака. Красивите плажове в близост до планината Троодос са само част от великолепието на природа на тази забележителна морска дестинация. Приказните плажове Финикудес и Макензи ще ви дарят с незаменими слънчеви бани, за каквито сте мечтали. Разходката покрай палмите на крайбрежната алея, отрупана с кафенета и ресторанти, ще достави на сетивата ви удоволствие, каквото не бихте искали да замените с нищо друго.

Лятното разписание на Wizz Air за полети до Ларнака е налично на wizzair.com с билети на цени от 77,99 лв.

Ларнака, Кипър
Ларнака, Кипър

Ница, Франция

За тези, които искат да пътуват сами, за да се запознаят с нови и интересни хора (такива са 42% от анкетираните в проучването на Solo Traveler за 2023 г.), съвършеното място е Ница. Градът е важен туристически център на Средиземно море и притегателно ядро със своите многобройните летни фестивали, колоритни събития и улични представления. Той ще ви спечели с жизнерадостната си атмосфера и атрактивните си културни забележителности. Не пропускайте да посетите Музея на модерното и съвременното изкуство (Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain), който ще ви зареди с безкрайна доза вдъхновение, а ако останете за Деня на Бастилията това лято, потопете сетивата си в магията на вълшебното светлинно шоу с фойерверки.

Лятното разписание на Wizz Air за полети до Ница е достъпно на wizzair.com с билети на цени от 58.99 лв.