Автор
Ева Лъчезарова

Ако четката ти за коса можеше да говори…

Някога замисляла ли си се кой всъщност познава най-добре твоята коса? Отговорът може би ще те изненада, да - това е твоята четка. Ежедневно тя полага грижи за това косата ти да бъде подредена, гладка и разресана. Когато обаче гривата ти се заплете, някой косъм се скъса или усетиш оскубване, твоята четка е първият фактор, който най-често обвиняваш. Истината обаче е, че тя често ти нашепва тайни, които биха ти донесли бляскава коса за отрицателно време. 

Ето и няколко от тях:

- Започни разресването от дължините на косата и постепенно се придвижи към корените. Това ще помогне да се избегнат заплитанията и да се намали накъсването на краищата.

- Раздели косата си на няколко секции и разресвай всяка от тях поотделно. Това също ще помогне да се избегне накъсването и ненужното заплитане.

- Бъди нежна към косата си, особено когато разресваш мокра коса, защото тогава тя е по-уязвима и склонна към накъсване.

- Измивай косата си старателно и правилно и използвай подходяща козметика като Absolut Repair Molecular от L'Oreal Professionnel иновативна серия, предназначена за възстановяване на увредената коса на молекулярно ниво. Чрез употребата на Absolut Repair Molecular шампоан, серум за изплакване и маска без отмиване, всеки кичур на твоята коса се възстановява и преобразява, предоставяйки трансформация на момента и възстановяване на косата. Със своята иновативна формула, тези продукти проникват до молекулярното ниво на косъма, възстановявайки изгубените пептиди и възвръщайки молекулярната структура на косата.

Как да измиеш косата си правилно в няколко стъпки:

- Започни с шампоана, който ще почисти, подхрани и укрепи косата ти, като нанесеш от продукта върху гривата си, добави вода, колкото да се получи пяна и разнеси по дължината на косата. Изплакни, като преди това направи лек масаж в корените, без усилено търкане. Можеш да нанесеш повторно шампоана върху най-увредените участъци.

- Време е за звездата в ритуала ни - серума с изплакване, който ще възстанови молекулярната структура на косъма. Нанеси от серума, като започваш от най-увредените участъци, от краищата и разплитай с пръсти. Разнеси серума кичур по кичур и изплакни.

- А сега трябва да се погрижиш за защитата и укрепването на косъма, като използваш маска без отмиване. След като изсушиш добре косата си, нанеси от маската, за да запечаташ косъма и третирането му. Нанеси по краищата, като междувременно ги разресваш, за да се разпредели равномерно продуктът. След това можеш да подсушиш отново, тъй като маската предпазва косъма от топлината.

Звездата в портфолиото на Absolut Repair Molecular определено е серумът с изплакване. Този продукт е най-добрият съюзник в борбата срещу увредената коса. С неговата лека текстура, серумът прониква дълбоко в косъма, възстановявайки го отвътре навън и предпазвайки го от повторно увреждане. След нанасяне, косата става невероятно мека, гладка и лесна за разресване, а блясъкът ѝ се възвръща напълно. Absolut Repair Molecular е с концентрирана 2% система за защита на пептидните връзки и 5 ключови аминокиселини. 

Защо твоята четка смята, че имаш нужда от Absolut Repair Molecular?

- Той възстановява молекулярната структура на косата.

- Възстановява косъма отвътре.

- Той носи моментална трансформация на косата, възвръщайки ѝ нейната здравина и еластичност.

- Увеличава силата на косата с до 67%.

Спазването на тези съвети ще ти помогне да разресваш косата си по-лесно, като същевременно я поддържаш здрава и красива отвътре навън.

Вече си готова да започнеш промяната на молекулярно ниво и да имаш великолепна коса, остава единствено да се заредиш с продуктите от серията Absolut Repair Molecular от L'Oreal Professionnel, които можеш да намериш тук.

(в материала има продуктово позициониране)