Автор
Антония Михайлова

40-годишна и пълничка: Появата на Мис Германия 2024 разбуни духовете в мрежата

В Германия първият конкурс за красота без възрастови ограничения вече е факт. Напоследък много държави - домакини на подобни форуми, обмислят въвеждането на промени заради новите стандарти за красота.

Но докато много страни все още умуват, Германия вече направи първи стъпки в тази насока. Организаторите вярват, че с въведената реформа в конкурсната си програма за красавици, могат да дадат стимул и на другите страни по света. А резултатът изуми всички и разбуни духовете в мрежата.

View post on Instagram
 

Първото, което направиха германците, е премахването на възрастовата граница в състезанието, така че в него да могат да участват жени от всякаква възраст. Премахнати са и строгите изисквания за височина и килограми, в които до този момент красавиците трябваше да се вписват. Дори най-зрелищната част от състезанието - ревюто по бикини, е отменено. Въпреки това, както отбелязват германските издания, с това състезанието не стана по-малко зрелищно.

Промените веднага рефлектираха и върху избора на тазгодишната Мис Германия - Апаме Шенауер. 39-годишната красавица е родена в Иран, но още като дете се мести със семейството си в Германия. Апаме получава добро образование и работи като архитект.

View post on Instagram
 

Трябва да се отбележи, че дамата се отличава с ориенталски външен вид - Шенауер смята афро прическата си за своя запазена марка и не иска да я промени.

Красавицата обаче спечели не благодарение на образованието си или на ефектния си външен вид. Апаме впечатли журито както с чара си, така и с чувството си за хумор. Последното окончателно наклони везните в нейна полза и тя се превърна в любимка както за журито, така и за публиката.

Приказна хубавица: Българка стана трета в света в конкурс по естествена красота
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Приказна хубавица: Българка стана трета в света в конкурс по естествена красота

Автор Ева Григорова

Не всички обаче бяха щастливи от победата на Апаме. Изборът ѝ предизвика противоречиви реакции сред потребителите в мрежата. Докато едни изразиха радостта си от избора ѝ, други не скриха разочарованието си от факта, че за Мис Германия е избрана жена с неевропейски черти.

Не липсваха и коментари, засягащи и нейната възраст и по-женствените ѝ форми на тялото. „Тя е напълно обикновена“, „Наистина ли нямаше германка, която да изберат?“, „Тя е дебела“, коментират недоволни потребители в социалните мрежи. Негативните отзиви обаче не разстроиха Апаме, отбелязват чуждите медии. Тя е сигурна, че в 21 век титлата кралица на красотата не трябва да принадлежи само на момичета до определена възраст и да зависи и от други ограничения, отнасящи се до формата и расата.

View post on Instagram