Автор
Теодор Муховски

Доказано от учените: Този аксесоар ви прави неустоимо секси в очите на мъжете

С настъпването на пролетта по традиция се замисляме как да изглеждаме по-очарователни и съблазнителни. Много изследвания доказват, че за да завъртите главата на някой мъ, не е нужно да полагате много усилия.

Понякога е достатъчно просто да носите... слънчеви очила. Да, да, не ултракъса пола, блуза с дълбоко деколте и не тясна рокля. Според изследванията именно слънчевите очила могат да направят собственика им по-желан в очите на потенциалните им партньори.

И има три научни причини за това:

Слънчевите очила правят лицето по-симетрично

Никой жив човек не може да бъде напълно симетричен. Въпреки това недостижимата хармония все още неизбежно ни привлича. А тъмните слънчеви очила помагат да се създаде впечатление за такава симетрия на лицето.

През 2011 г. Кралското общество публикува проучване за връзката между симетрията на лицето и оценката на неговата привлекателност. Заключението на учените беше категорично: независимо от пола, възрастта или културния произход, ние сме привлечени от хармоничните лица.

Слънчевите очила придават привлекателна острота на чертите на лицето

Ванеса Браун, професор в Университета в Нотингам, публикува през 2015 г. книга, озаглавена "Историята и значението на слънчевите очила". В нея професорът изследва как черните слънчеви очила се превръщат в неизменен атрибут на всеки секссимвол.

Тъмните очила не само скриват кожните белези под очите, но и добавят геометрично правилни линии към меките черти на лицето ви.

Слънчевите очила се асоциират с прохлада

От 20-те години на миналия век насам слънчевите очила се носят от онези мъжки прослойки на населението, които смятат себе си за "смели момчета". Например, те са били носени от пилотите на изтребители.

Тези момчета са били известни с това, че често не са се подчинявали на началниците си, защото са знаели по-добре какво да правят.

По-късно тъмните очила стават на мода и сред редица звезди, актьори, рок изпълнители, модели и други почитани личности.

Затова, ако искате да привлечете вниманието на някого, просто си сложете слънчеви очила!

Подмлади се с 20 години: Софи Маринова зашемети всички с тази прическа (снимки и видео)
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Подмлади се с 20 години: Софи Маринова зашемети всички с тази прическа (снимки и видео)

Автор Ева Григорова