Автор
Люблена Папазова

Диджейката, която седи до Гала: Предпочитам честта пред славата

Александра Николова или диджей Алекса, както е по-известна в клубните среди, е родена и израснала в центъра на София. Завършва френска гимназия и география в СУ. Преминава през  кариера като модел и водеща на предавания. През последните десет години завладява нощните клубове с ритъма си и развива бизнес с кристалотерапия в търсене на духовния мир. Тази седмица я гледаме като част от панела на "На кафе".

Алекса, изненада ли те поканата да станеш част от панелистите на  Гала и как се чувстваш сред по-опитните твои колеги? -Това е една сбъдната мечта за мен. Винаги съм се възхищавала на Гала за енергията, финеса и силата, с която тя превърна едно предаване в институция. Защото самата Гала е институция. Водещи много, но „водещи” водещи малко. Тези дни за мен са като сън, от тези които не искаш да се събуждаш. Почти винаги съм била на сцена сама, но сега разбирам смисъла на  девиза: „Съединението прави силата”. Енергията е друга, думите придобиват смисъл, адреналина е несравним. А колегите ми извадиха от мен най-доброто. И искрено се надявам да съм го показала.

-Ти имаш опит в риалити предавания, като дори спечели „Екс милионер търси съпруга” с Тодор Славков. Поддържаш ли още връзка с най-известния внук с България? Как ти се отрази славата покрай тези участията и мимолетна ли е тя?-Славата е относително понятие. От малка съм свикнала на хорските погледи, защото само на 15 години станах Супермодел на България и ми се наложи да порасна много бързо. Заминах за няколко месеца в Италия, научих се да се грижа за себе си сама, участвах в различни модни проекти наравно с “големите” и живота пред камера ми хареса. После се увлякох по музиката и с много труд стигнах до пултовете на едни от любимите ми клубове. През 2018 година получих награда за най-добра хип хоп ди джейка. И въпреки бързото темпо на прожекторите, мисля че светлината им само отрази моята собствена. А аз си светя по рождение. Колкото до славата…предпочитам честта, тя ми е по-важна, пък е и вечна. За Тошко, слава богу не му станах съпруга, но мисля, че запазихме добрите спомени. Благодарна съм за опита, който събрах по време на шоуто.

- Имаш ли смешен спомен от „Фермер търси жена”, все пак не изглеждаш като момиче, което може да рине тор и да кара трактор? -О, така ми се искаше да подкарам трактора, но уви, не ми разрешиха. За сметка на това се научих, как да бия масло от прясно мляко, което днес се оказва много полезно в бизнеса на майка ми и когато правим нашите сладки изкушения, често се случва да използвам и това си умение.

View post on Instagram
 

-Майка ти ти подарява първия пулт за диджеи, явно се радваш на подкрепата на своите родители. Те винаги ли са зад гърба ти? -Благодаря на Вселената, че ме дари точно с тази майка и баба. Те  винаги са ме подкрепяли във всички начинания - и щурите, и сериозните. Връзката между нас е повече от генетична. Тези жени са учителите и стожерите на живота ми. Този пример ме вдъхновява да се опитам и аз да бъда такава за моя син. 

-Семейството ти има работилница за шоколад. Колко често ти си хапваш от него и как се грижиш за фигурата си? -Шоколадовата ни къща е създадена с много любов и вече 6 години цялото ни семейство активно участва в процеса на правене на чудодеен белгийски шоколад. Няма как да устоя на изкушението, защото ние правим всичко с много любов. А как да устоя на любовта? Все пак опитвам се да я приемам с по-малко захар. 

Казваш, че сега мъжът на живота ти е синът Никола. Разкажи ни малко повече за него - учи ли, позволяваш ли му достъп до социалните мрежи, обича ли спорта, вълнува ли се, че участваш в „На кафе”?  От какво искаш да го предпазиш най-вече? -Никола винаги ще бъде моя мъж на живота. Сега  е на 4 години и докато той ми позволява, аз предпочитам да му покажа творчеството на живота, а не „социалната му мрежа”. Той обича да пее и танцува, наследил е моят усет за ритъм. Иска ми се да е взел и моята усмивка към света, която не е просто артистична маска, а част от моята душевност. Опитвам се да го науча да се радва на живота, а не да му служи. Колкото до предпазването…когато човек се усмихва, той знае от какво да се пази. 

View post on Instagram
 

-Твоето увлечение е кристалотерапията. Кажи ни могат ли камъните да лекуват всички болки? Ти кой камък използваш най-често? -Кристалотерапията е едно от чудесата на Вселената. Благодарна съм, че ми се даде шанс да се запозная с тайните на кристалите и техните магични свойства. Категорично вярвам в ползите на това лечение, което е древна наука, а не лъскаво хапче. Изцелението идва с приемането. Камъните са жива материя, която има и дух. Да, те лекуват, пречистват, зареждат, помагат в различни ситуации в ежедневието ни. Всичко е енергия. И тя има и положителна и отрицателна стойност. Кристалите са наши помощници, когато имаме нужда да неутрализираме отрицателното или да засилим положителното. Моят любим кристал е аметистът, не само заради красивият му лилав цвят, но и защото е камъкът на благополучието и е силен „пречиствател” на всички негативи. Но тази тема е твърде дълга и аз се отнасям към нея със сериозност и уважение. Ако ме поканите пак, с голямо удоволствие ще ви разкрия някои от тайните на тези природни дарове.