Автор
Пепа Попова - Пепита

10 начина да носите костюм този сезон

Никой гардероб не е завършен без костюм и както показаха модерните момичета през последните седмици на модата, той се оказа елемент, който може наистина да впечатли. От двуцветни комбинации до костюми от четири части: днес събрахме 10 стилни начина да носите костюм тази пролет, вдъхновени от уличния стил.

Дуо-хром

Традиционно костюмът се състои от отделни части в един и същи цвят, но Алекса Чанг доказа, че двуцветният ансамбъл може да бъде също толкова елегантен. Тя допълни голямото си сако и широки панталони с бяла тениска, черни сандали и чанта Gucci.

View post on Instagram
 

Деконструкция

Деконструираните класически силуети са чудесен начин да подчертаете индивидуалността си. За стилна визия изберете сако с външни шефове, карго панталон, смели бижута и ефектни обувки.

"Костюм-четири"

Бонусът на добрия костюм е, че позволява разнообразие от опции за стилизиране – дори маратонките стават елегантни, когато се съчетаят с костюм по мярка. Добавете жилетка и макси палто в същия нюанс, както и щедра порция сребърни бижута.

View post on Instagram
 

Костюм с пола

Комбинацията от костюм с панталон и винтидж тениска е съвършено проста, но същата тениска в ансамбъл с комплект от пола създава неочаквано елегантен образ. Не се страхувайте да експериментирате с цветни акценти или графични щампи. 

Тъмносиньо

Тъмносиният цвят Navy Blue получи името си от униформата на офицерите от Британския кралски флот. От 1700 г. синьото се е превърнало в основен цвят за униформите по света. Модернизирайте този нюанс с тъмносин широк костюм с риза на тънки райета. Добавете подходяща тъмносиня чанта и слънчеви очила, за да създадете перфектния ансамбъл.

View post on Instagram
 

Вдъхновение от 70-те години

Костюмите, вдъхновени от 70-те години на миналия век, се завръщат, отчасти благодарение на Алесандро Микеле и Хари Стайлс. Най-лесният начин да пресъздадете тази епоха? Костюм с клош панталон и двуредно сако. Не забравяйте големи слънчеви очила с квадратна рамка, за предпочитане в ярък нюанс.

Ярки цветове

Изборът на цветен ансамбъл е чудесен начин да предизвикате типичната приглушена палитра в света на костюмите. Бъдете смели със стила си – чифт цветни чорапогащници и ретро корсаж ще бъдат страхотен акцент във визията.

View post on Instagram
 

Пастелни нюанси
Седмицата на модата в Ню Йорк беше необичайно топла тази година и вдъхнови звездите на уличния стил. Що се отнася до цветовете, въпреки че червеното е актуално от няколко сезона, този месец най-модерните момичета заложиха на пастелни нюанси. Светлият костюм в комбинация с основните леки неща ще бъде най-добрият съюзник тази пролет. 

View post on Instagram
 

С микротоп

Кой каза, че костюмът трябва да е строго бизнес? Формулата е проста: добавете изтънчено bandoo или кроп-топ в същия или контрастен нюанс.

View post on Instagram
 

Принт на райета

Раираният костюм е класическа част от гардероба. Този сезон заложете на райе, дълги широки панталони и блейзър. Завършете визията с бяла тениска и слънчеви очила.

View post on Instagram