Автор
Пепа Попова - Пепита

Пиерпаоло Пиколи се оттегля като творчески директор на Valentino

Пиерпаоло Пиколи напуска поста си на творчески директор на Valentino. Дизайнерът говори за това на страницата си в Instagram:

Не всички истории имат начало и край, някои живеят като вечно настояще, което блести с интензивна светлина, толкова силна, че не оставя сенки. В тази компания съм от 25 години и от 25 години съществувам и живея заедно с хората, които заедно с мен са изтъкали нишките на тази красива история, която е моя и наша. Всичко е съществувало и съществува благодарение на хората, които съм срещал, с които съм работил, с които съм споделял мечти и съм творил красота, с които съм градил нещо, което е на всички и което остава неизменно и осезаемо. Нося това наследство от любов, мечти, красота и човечност със себе си, днес и завинаги. Всички емоции, които съм изпитал и които изпитвам, остават с мен и носят името на хората, изкачили се с мен по непроходими и непознати пътеки, които ни отведоха до красиви и вече познати панорами. Остани с мен, ти, който знаеш кой си, защото на теб пиша, на теб, на когото дължа това наследство от любов, което е неопетнено и вечно. В крайна сметка това е красотата, това е животът, надеждата, възможностите и благодарността, това са моите хора, моето сърце, това е любовта, която ви дава всички възможности на света, особено тези, които не можете да си представите сами. Благодаря на г-н Валентино и Джанкарло Джамети, които ми дадоха мечтите си. Благодаря на всеки един човек, който направи всичко това възможно по един или друг начин, за мен беше привилегия и чест да споделя моето пътуване и моите мечти с вас. Стела беше на две години, когато дойде да види първото ми ревю, скоро ще навърши 18 и онази вечер ме попита: „Как се чувстваш?“ „Млад и свободен“, отвърнах аз.

Давам ти очите си, за да те видя така, както аз те виждам. Млад и свободен. И пълен с мечти. Винаги.

View post on Instagram
 

Валентино Гаравани, Джанкарло Джамети и екипът на Valentino също се съгласиха, като написаха: "Благодаря ти, @pppiccioli, преди всичко за твоето приятелство, уважение и подкрепа. Ти си единственият дизайнер, когото познавам, който не се е опитвал да изкриви кодовете на голяма марка чрез налагане на нови или залитане по мегаломанията на нелепо его. Когато се реших да се пенсионирам, написах: „Искам да напусна партито, докато все още е пълно с хора“. И при теб става същото, @pppiccioli, купонът е пълен с хора и всички ти ръкопляскат. Благодаря ти приятел!

View post on Instagram
 

Благодарим ти за това приказно, магично и вдъхновяващо "парти", МАЕСТРО! Благодарим за красотата!

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram