Автор
Woman.bg

Моден фурор от студентски колекции за старт на Sofia Fashion Week SS 2024

Десетки студенти по Мода от НХА и НБУ представиха своите авангардни, сюрреалистични и артистични модели и колекции на първия ден на Sofia Fashion Week SS 2024.

Седмицата на модата в София започна с ексклузивно ревю под house звуците на Djane Zlatina Dimitrova. Модната къща на Венета Шкодрова е носител на наградата Worldwide Fashion House на тазгодишните Code Fashion Awards.

След това художникът Аделина Йотова превърна изкуството и модата в изнключителна дебютна колекция феерични дрехи.

Последваха 4 сборни ревюта на студенти от втори и трети курс специалност "Мода" от Национална Художествена Академия. Колекции издържани в бяло, черно, сиво и компилация от цветове събраха овациите на публиката.

Сборно ревю на творци в най-новото модно коуъркинг пространство в София, създадено от Николай Божилов също представи един алтернативен поглед над съвременната мода.

Таня Хаджиева презентира романтични визии за дамите, в контрастни цветове и ефирни материи.

Дипломните колекции на бакалаври и магистри от НБУ бяха освен с интересен дизайн и нестандартно дефилиране, но и много креативни, цветни и завладяващи.

За финал на вечерта български спортен бранд представи тоалети за спортуващи двойки, а ревюто завърши с изпълнение на млади танцьори от X-Energy Crew.

Водещите на събитието Боряна Баташова и Теодор Тодоров блестяха на сцената. За музикалното оформление на вечерта се погрижи Цвети Радойчева със свои авторски песни.

Камерата на Code Fashion TV срещна топ модела Виктория Джумпарова, проф. Любомир Стойков, Жени Калканджиева, Елена Кристиано и Теодор Гетов, доц. Димитър Гугутков, Борислав Сапунджиев - Урсула, Цвети Разложка, проф. Йонко Мермерски, Мила Захариева, много модни блогъри, инфлуенсъри и представители на модните и арт среди.