Автор
Ева Григорова

59-годишната Кристин Дейвис изненада с естествения си вид, след като отнесе куп подигравки за филърите

Кристин Дейвис наскоро изненада последователите си в Instagram с любопитно селфи без грим от почивката си в Кения. Тази публикация идва почти година след като звездата от „Сексът и градът“ взе смелото решение да разтвори филърите по лицето си – избор, предизвикан от жестоката критика, с която се сблъска онлайн.

Снимката подчертава нейната естествена красота и младежка визия, без козметични подобрения. „Закъснях, но кенийската коса си заслужава. #throwback“, написа тя, предизвиквайки вълна от възхищение от феновете си, някои от които я нарекоха „богиня“.

Откровеността на Кристин се простира отвъд социалните ѝ медии, тя открито е обсъждала неправомерния натиск и контрол, пред които е била изправена заради външния си вид. В прочувствено интервю за The Telegraph миналото лято тя разкри емоционалния ефект от критиките, свързани с използването на филъри за лице. „Трябваше да ги премахна и бях безмилостно осмивана“, сподели тя, признавайки болезненото усещане да бъдеш част от индустрия и общество, които идолизират младите.

Кристин сподели, че корекциите, които бе направила на устните си, също не ѝ допадали „За щастие имам добри приятели, които в крайна сметка казаха – работата е там, че не се усмихваш на себе си в огледалото."