Автор
Евелин Попадийна

Бивш хотелиер разкри смайваща тайна: Какво е първото нещо, което да направите в хотелската стая

Планирането на почивката включва проучване на куп хотели, четене на коментари за тях и гледане на снимки на стаите. Въпреки щателното проучване обаче е напълно възможно да останете разочаровани от хигиената в този така лъскав на снимки хотел. Затова е хубаво да бъдете подготвени с почистващи средства и няколко съвета за почистване и проверка на хотелската стая. След години опит зад кулисите, бивш хотелиер разкри смущаваща тайна относно чистотата в хотелите.

Първото нещо, което да направите щом се настаните в стаята е да избършете част от повърхностите с мокра кърпа – нощните шкафчета, дистанционните за телевизора и климатика. Също така е препоръчително да пуснете водата в тоалетната с влизането в стаята, особено при по високи температури, тъй като тези зони могат да бъдат скривалища за насекоми, особено паяци.

След това погледнете мини бара и се уверете, че бутилките с напитки и пакетчетата с ядки не са компрометирани. Ако забележите, че нещо е било отваряно, то веднага се свържете с рецепцията на хотела и уведомете за това. Възможно е предишните гости да са сложили нещо в напитките, което няма да е приятно за вас. В крайна сметка по-добре да изглеждате луди, но да сте в безопасност.

Последно – погледнете електрическата кана за вода. Професионалистите в сферата споделят, че е възможно тя да не се подлага на ежедневна проверка и почистване. Възможно е хората преди вас да са оставили странни предмети там. Електрическата кана в хотелската стая може да крие неприятна изненада – някой хора я използват за почистване на предмети, дори и прекалено лични, като бельо. Това разкритие излезе наяве през 2018 г., когато потребител в социалните мрежи бе заинтригуван от този ужасен навик и попита дали има хора, които го правят. Той разказва, че е чул за тази практика от приятел, а потребителите бяха отвратени.

Затова ви съветваме да бъдете много внимателни с хигиената в хотелите, особено в по-нискобюджетните. Подгответе си един пакет дезинфекциращи мокри кърпи, за да забършете най-основните повърхности в стаята, използвайте джапанки, когато влизате в банята и проверявайте каната, за да не останете неприятно изненадани.

Мистериите на Айфеловата кула: шумен призрак, бункер и таен апартамент
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Теодор Муховски

Мистериите на Айфеловата кула: шумен призрак, бункер и таен апартамент

Автор Теодор Муховски