Автор
Люблена Папазова

Стефан Диомов сбъдна мечтата си на 79 години

23 от най-известните хитове на композитора ще звучат на сцената на Националния музикален театър "Стефан Македонски" в София. Сред тях са "Добър ден, море", която тази година става на 50 години и "Здравей, как си приятелю", която дава името на мюзикъла. На среща с журналисти днес Диомов обяви премиерата на спектакъла на 20 април за едно от най-важните събития в живота си. Той сподели, че през годините, когато гледал легендарни мюзикъли като "Мама мия", все си мечтаел да чуе и своите песни в подобна постановка.

Днес мечтата му е най-сетне факт, благодарение на директора на музикалния театър Еделина Кънева, която дава идеята за "Здравей, как си приятелю". Режисьор е Камен Воденичаров, либретото е на Юрий Дачев. В представлението той събира няколко стари приятели на среща на випуска в единия край на Морската градина в Бургас, докато в другия й край настоящите абитуриенти празнуват завършването си.

Зрителите на 20 и 21 април, 10 май и 2 юни ще могат да чуят познати на всички ни песни с автори като Петя Дубарова, Павел Матев, Михаил Белчев. През годините те са изпълнявани от Тони Димитрова, отишлия си без време Пламен Ставрев, "Тоника", "Тоника СВ", "Домино" и "Фамилия Тоника", а сега ще можете да ги чуете на живо от утвърдени звезди на Музикалния театър като Олга Михайлова-Динова, Добромир Момеков, Людмила Козарева, но и младите попълнения, сред които поппевицата Кръстина Кокорска-Криста.