Автор
Ива Петрова

Гушни ме тук и тук... 13 позиции за прегръдки, които разпалват желанието за секс

Гушкането е един от най-мощните инструменти за стимулиране на сексуалното желание и укрепване на връзката. Най-добрите позиции за гушкане могат дори да изградят доверие и интимност, а липсата им да създаде емоционална уязвимост в една връзка – независимо от нейния етап.

Но за цялата тази приятна енергия по време на гушкане, можете да благодарите на окситоцина. Известен още като „хормонът на любовта“, окситоцинът е „свързан с доверие, сексуална възбуда и изграждане на взаимоотношения“, обяснява д-р Роуз Харцел - секс терапевт и преподавател в San Diego Sexual Medicine. Този малък хормон се активира, когато влизате във физически контакт с някого, а гушкането притежава потенциала да освободи много от този хормон.

Може би си имате любима изпитана поза за гушкане, или пък сте в настроение за нови свежи идеи. Каквито и да са предпочитанията ви, ето 13-те най-добри позиции за гушкане, които разпалват страстите и засилват желанието за интимни ласки.

1. Хващане за ръце

Партньорите тук се хващат за ръце. Например, пръстите им могат да се преплитат или пък ръката на единия нежно да се отпусне върху тази на другия. А също така ръцете на двамата да се прегърнат в прегръдка с длан.

Не подценявайте силата на една толкова проста позиция като хващане за ръката – това е малък, но мощен жест, който разпалва страстите и събужда желание за интимни ласки.

2. "Лъжица"

Двамата партньори лягат в поза "лъжица", като единият допира цялата си предна част на тялото си в гърба на другия. И двамата лежат настрани, сгушени един в друг в страстна прегръдка Това създава и у двамата партньори усещане за закрила и сигурност.

"Лъжичката" е изключително интимна позиция, тъй като насърчава близкия контакт на цялото тяло. Това позволява на мъжа да бъде доминиращ и напълно отворен за докосване, а на половинката му - да се чувства сигурна и свързана с него.

3. Глава на гърдите

Единият партньор лежи по гръб, а другият опира главата си на гърдите на половинката си, в идеалния случай в близост до сърцето му. Този с глава на гърдите може след това да обхване кръста на партньора си с ръка, която другият успокояващо да помилва или задържи. Хубаво е да има друга точка на контакт, независимо дали гали ръката, която го прегръща, или докосва гърба на партньора си с другата си свободна ръка.

Освен успокоение от ритмичните ударите на сърцето на любимия, тази позиция на гушкане може да бъде наистина свързваща и възбуждаща. Достатъчно е да чуете ударите на сърцето му и да пламне огнена страст между вас.

4. Дупе до дупе

Партньорите лежат гръб до гръб, докосвайки дупетата си едно до друго.

Това дава пространство на партньорите, но все пак поддържа някакъв вид връзка. Тази позиция е идеална и по време на сън и е подходяща за партньори, които лесно изпадат в клаустрофобия, докато се гушкат.

5. Кукичка за риба

Двамата партньори седят на легло или диван с тела, леко наклонени един към друг. Единият седи с двата си крака на пода, докато другият поставя краката си върху бедрата на партньора си. Тази позиция може да бъде допълнително удобна, като партньорите се държат за ръце или като единият партньор е облегнал главата си на гърдите на другия.

Тъй като главите на партньорите са наистина близо, те могат да участват в дълбок интимен разговор, а това да им позволява лесно взиране в очите и нежни целувки.

6. Нежна прегръдка

Партньорите се настаняват в леглото или на дивана, докато са обърнати един към друг настрани, и след това преплитат ръцете и краката си заедно, за да се слеят в едно.

Тази позиция напомня на танго, което може да помогне на партньорите да се чувстват по-комфортно и свързани един с друг. Освен това тук има толкова много възможности за различни точки на контакт, една от които може да са дори устните, ако двойката желае. Тази позиция на гушкане е изключително интимна и е подходяща както за сериозно обвързана двойка, така и за влюбени, които са в зората на връзката си.

7. Изправена лъжица

И двамата партньори изправени, като единият е застанал плътно зад партнора си., Той може да увие ръцете си около кръста на другия и да се сгуши в шията на половинката си, за да образува топла прегръдка.

Тази позиция е идеална, ако искате да се чувствате удобно на обществени места. Така застаналият отзад партньор има директен достъп до шията и ушите на любимата си и така да стимулират взаимно ерогенните зони на телата си.

8. Преплетен крак

Партньорите преплитат краката си, като същевременно запазват горните половини на телата си разделени.

Хубавото на тази позиция е, че позволява на двойката да реши до колко могат да скъсят дистанцията помежду си. Въпреки че в началото може да изглежда като луда игра на Twister, ръцете на двамата партньори са свободни да се движат. Това позициониране може да се почувства добре пространствено и да доведе до други пикантни дейности, като размяна на милувки и дори нещо повече.

9. Ръка, обвила рамото

Единият партньор обгръща рамото на другия, който от своя страна може да облегне главата си на рамото или главата на партньора си, да постави ръка в скута си или да държи ръката, преметната през рамото му.

Тази позиция, в която сме виждали влюбените двойки в киното, не е прекалено интимна, което я прави идеална за гушкане в ранните етапи от връзката.

10. Ръка, преметната през гърба на другия

В тази позиция единият партньор лежи по корем, докато другият е разположен на една страна (с лице към партньора си) с обърната навън ръка, преметната върху гърба на партньора.

Тази позиция е красив невербален начин да кажете: „Тук съм за теб и ме е грижа за теб". Допълнителен бонус? Тази позиция кара партньора, който е по корем, да се чувства в безопасност, обичан и обгрижван през цялата нощ, като същевременно позволява на другия да знае, че му има пълно доверие.

11. Планк от ухото до сърцето

В тази позиция единият партньор - обикновено мъжът, лежи по гръб с леко разтворени крака, почти във V-образна форма. Другият е легнал върху тялото му с лицето към него и опира ухото си в сърцето на партньора си, като краката си е отпуснал между неговите.

Тази позиция за гушкане е невероятно интимна, тъй като тя буквално свърза със сърцето на партньора. Партньорът отдолу има възможност да прави каквото пожелае с ръцете си, като например да гали гърба на половинката си или да си играе с косата ѝ.

Секс на първа среща: 4 неподозирани опасности
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ива Петрова

Секс на първа среща: 4 неподозирани опасности

Автор Ива Петрова

12. Защитна раница

Единият партньор се обляга с гръб към гърдите и стомаха на партньора си, и поставя краката си между тези на партньора отзад. Така партньорът с „раница“ прегръща партньора си отзад, създавайки защитно поле от любов и топлина.

Подобно на стоящата лъжица, този ъгъл дава на седящия отпред лесен достъп до ерогенните зони на партньора зад него. Това може да доведе до нежни целувки, тъй като устата на задния партньор е близо до врата и ушите на предния. Партньорите тук не трябва непременно да се гледат един друг, затова позицията е подходяща и за двойки, които водят труден разговор помежду си. Освен това тази позиция е и чудесен начин да утешите някого, тъй като това е форма на деликатно физическо докосване, което не включва нахлуване в нечие пространство.

13. Милувка по бузата

Докато партньорите са изправени или легнали настрани един срещу друг, единият обгръща лицето на другия, като поставя длан на бузата му. Вторият от своя страна може да обгърне с ръката си кръста на милващия го партньор.

Тези, които жадуват за топлината на половинката си в леглото, ще получат много от гова гушкане Контактът кожа до кожа може да предизвика дълбоки емоции, както и да отвори вратата към нежен разговор, взиране в очите и целувки, които да прераснат в любовна игра.