Автор
Евелин Попадийна

Най-дългия плаж в Европа е близо до София и е доста спокоен

Един от най-дългите плажове в света се намира в Европа. Това е плажът Монолити в Превеза, Гърция, който е дълъг цели 22 км. Пред него се разкрива кристално чиста, тюркоазена вода от Йонийско море, заобиколен е от скали, каменни образувания и дървета, които предлагат сянка в горещите дни. През май температурата е около 25 градуса, а през август достига до 32.

Това е идеалната дестинация за слънчеви бани, плуване и практикуване на различни водни спортове, пише „Дейли Стар“. Можете да си направите семеен пикник, да се гмуркате с шнорхел, падълбординг и кану, с което можете да достигнете до уединени заливи. Също така можете да си наемете джет, кайтсърф и уиндсърф.

Едно от предимствата на този плаж е, че благодарение на размера си той рядко може да се усети пренаселен. Залезите също са възхитителни с цветовете си, създавайки романтична атмосфера за разходка с любимия или питие в някой близък бар.

По крайбрежието ще откриете много таверни и кафенета, които предлагат традиционна кухня – риба, октопод, гръцка салата, месо. Можете да се насладите на живата музика или DJ сетовете в плажните барове, които предлагат огромно разнообразие от коктейли. В таверните на брега пък можете да опитате гръцка мусака, сувлаки и спанакопита.

Хората, които вече са посетили плажа, са възхитени и споделят, че с удоволствие биха се върнали. А най-добрата новина е, че този възхитителен плаж е близо до София. малко над 600 км ни делят от този приказен район, а разстоянието се изминава за около 7 часа.

Туристическият данък във всяка европейска държава – колко ще платите?
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Евелин Попадийна

Туристическият данък във всяка европейска държава – колко ще платите?

Автор Евелин Попадийна