Автор
Ива Петрова

Орлин Павлов разбил врата, за да успее да се качи на сцената

Орлин Павлов, който наскоро бе рожденик, разказа интересни случки от своя професионален живот в студиото на “Денят на Фокус".

“Моето поколение много танцуваше, беше всичко с банда. Днес на участия чуваме “Няма много място", “Може ли само един човек за участието?" Ние сме няколко музиканти и ако ударим една жица, двете колони, които всъщност са озвучаването в някои клубове, ще паднат!", коментира с чувства за хумор Орлин.

“Много танцувахме, сменяхме по няколко блузи на сцената. Сега хората от публиката леко се поклащат, красиви са, но много се снимат. Има лъскава опаковка. Има интелигентни, сладки хора. На наградите имаше млади хора, усвоили много сериозни музикантски професии. Когато ние бяхме малки, нивото бе много чувствено, но днес то е издигнато още по-високо", каза още музикантът.“Имам 20 секунди, за да се преоблека, и се оказва, че съм навлякъл двата си крака в един крачол - ето ви смешна случка! Друг случай - разбих врата, защото се заключих сам точно преди да изляза на сцената", откровен е Орлин.

View post on Instagram
 

“Много артисти, несигурни в пеенето, ползват аутотюн - пеят на живо, но ако фалшивеят, технологията ги покрива. Това е начин да поправиш онова, което не си успял да усвоиш, когато още ти липсва опит, когато нямаш времето да се усъвършенстваш", каза Павлов и допълва, че "Сега можеш да напишеш текст, избираш жанр, задаваш темпо и правиш песен чрез изкуствен интелект", разказа Павлов.

Но подчертава, че "Общуването с публиката никога не може да бъде заменено от технологията", подчерта Павлов.

“Мечтая от много малък за музика, за изкуство. Продуцентът на Depeche Mode ни покани с група “Каффе" във Великобритания да запишем албум, но българските ни продуценти тогава отказаха. Предполагам, че това бе шанс за нас", признава музикантът.

И споделя, че много би искал да направи нещо с Мария Илиева. “Установил съм контакти с Мария Илиева и много бих искал да пеем заедно. Тя има турне, което предстои и ѝ пожелавам много успех!"