Poke bowl е салата от сурова риба, която традиционно се сервира върху ориз и се гарнира с различни плодове и зеленчуци. Дайте нов облик на традиционното ястие и опитайте тази бърза, но вкусна версия с киноа и кубчета сирене Arla.

Необходими продукти:

300 г пушена сьомга за суши
250 г киноа
150 г сварено едамаме
1 опаковка бяло саламурено сирене Arla на кубчета
1 авокадо, нарязано на ситно
2 глави пролетен лук
1/2 краставица, нарязана на малки кубчета
100 г червено зеле, нарязано на тънко
125 мл соев сос
1 с.л. мед или захар
3 с.л. сусамово олио
0,5 ч.л. нарязан червен чили или чили сос
сусамови семсена

Приготовление:

1. Разбийте соевия сос, меда или захарта, сусамовото олио и чилито. Ако е необходимо, добавете още чили и оставете настрана.
2. Поставете киноата в сито с фини решетки и я изплакнете под студена вода. Прехвърлете киноата в тенджера и я залейте с 500 ml вода. Оставете я да къкри и гответе в продължение на 15-20 минути, докато се абсорбира цялата вода. Отстранете от огъня, добавете 3 супени лъжици марината от соев сос, покрийте и оставете да се разтвори.
3. Нарежете сьомгата на малки кубчета. Добавете пролетния лук и 3 с.л. от маринатата със соев сос, разбъркайте внимателно, докато се покрие добре, и оставете настрана.
4. Разпределете киноата в четири купички. Подредете сьомгата и зеленчуците на групи в върху киноата във всяка купа. Гарнирайте с кубчета сирене Arla Apetina и сервирайте с останалата част от маринатата отстрани.

(в материала има продуктово позициониране)