Рецептата ни за печена треска с лимонов крем съдържа по малко от всичко - вкусна печена риба с хрупкава коричка и свеж лимонов крем с Arla. Идеалната рецепта за бърз обяд или лека вечеря. Ето как да си я приготвите.

Необходими продукти за 4 души:

600 г треска
750 г обелени картофи
600 г сварени моркови, нарязани на филийки
200 г крем сирене Arla натурално
50 г йогурт или кисело мляко
10 г разтопено масло
галета
шепа ситно нарязани билки – магданоз, див лик, копър
1 с.л. фино настъргана лимонова кора (без напръскване)
сол
прясно смлян черен пипер

Приготовление:

1. Сварете картофите, докато омекнат - запазете водата от варенето.
2. Направете леко пюре от картофите и добавете сол и малко вода от варенето.
3. В купа смесете крем сиренето Arla и йогурта. Добавете лимоновата кора и сол и черен пипер на вкус. Оставете в хладилника да се охлажда до сервиране.
4. Разделете рибата на 4 парчета и ги поставете в огнеупорен съд - по възможност върху хартия за печене.
5. Намажете ги с масло и поръсете със сол.
6. Смесете галетата и билките, разпределете я върху треската и я изпечете в средата на фурната на 200 градуса за около 10 минути.
7. В друга купа сложете сварените моркови. Овкусете със сол и пресни билки.
8. Поднесете рибата на дъска, а останалите гарнитури в отделни купички. Декорирайте с пресни билки.

(в материала има продуктово позициониране)