Вкусен десерт с фурми и карамел, хрупкав черен шоколад и въздушен крем с Arla. Чудесен завършек на всяка вечеря или обяд.

Необходими продукти за 8 порции:

За бадемовата маса:
150 г бадеми
150 г фурми без костилки
2 с.л. какао на прах
1/2 ч.л. лъжичка морска сол

За карамела от фурми:
200 г фурми без костилки
2 с.л. кокосово масло
1 ч.л. морска сол
100 мл сметана за разбиване
100 г крем сирене Arla натурално
200 г нарязан черен шоколад със 70% какао
Пресни плодове по избор за декорация

Приготовление:

Бадемова маса:
1. Сложете бадемите в кухненски робот и ги смелете на най-бързи обороти за около 2 минути. 2. Добавете фурмите, какаото и солта. Разбийте на пълни обороти за 3-5 мин. докато сместа стане напълно гладка.
3. Сложете сместта във форма за тарт или хляб, покрита с хартия за печене (приблизително 10 x 30 см). Поставете я покрита във фризера за около 15 минути.

Карамел от фурми:
Сложете фурмите в кухненски робот, добавете останалите съставки и ги накълцайте на най-бърза скорост за 3-5 минути, докато сместа стане напълно гладка. Изсипете карамела от фурми върху бадемовата маса и поставете формата, покрита, обратно във фризера за около 15 минути.

1. Разтопете шоколада на водна баня и го изсипете върху карамела от фурми. Поставете формата в хладилника за около половин час или докато шоколадът се стегне напълно.
2. Извадете тартата с фурми от формата и я поставете в чиния с шоколада на дъното. Украсете с пресни плодове и сервирайте.

(в материала има продуктово позициониране)