Близкоизточните вкусове се срещат в този супер бърз брънч или обяд. Приготвен буквално за 5 минути и наситен с вкусове, текстури и цветове.

Необходими продукти:

2 бр. зряло авокадо
4 лаваш питки
1 опаковка бяло саламурено сирене Arla Apetina на кубчета
100 г листа от рукола
250 г хумус
1 лимон
4 ч.л. паста хариса
1/2 ч.л. червен пипер

Приготовление:

1. Разполовете, изчистете от костилките и обелете авокадото. Нарежете всяка половина на тънки филийки и изстискайте малко лимонов сок отгоре, за да предотвратите покафеняването им.
2. Натрошете кубчетата сирене Arla Apetina® на парченца и оставете настрана.
3. Загрейте лаваша върху нагорещен грил тиган за по 1 минута от всяка страна, докато леко се овъгли.
4. Намажете всеки лаваш с 3 супени лъжици хумус и 1 чаена лъжичка хариса.
5, Отгоре разпръснете шепа рукола и резените авокадо.
6. Поръсете с Apetina®, след това украсете с щипка червен пипер и сервирайте

(в материала има продуктово позициониране)