Автор
Woman.bg

Тони Стораро пя повече от 4 часа пред 15 000 души в Арена София

4 часа се оказаха недостатъчни за Тони Стораро да изпее всичките си хитове. Повече от 250 минути без почивка Човека Глас се раздава на живо в препълнената Арена София на своя юбилеен концерт „25 години на сцена“. До него неотлъчно бяха бендът на Таркан от Турция и Истанбулската филхармония, публиката подгря Аристос Константину, а за да го подкрепят и да пеят заедно с него на сцената се качиха почти всички топ имена в попфолка: Десислава, Емилия, Алисия, Константин, Галена, Софи Маринова, както и синовете му - Фики и Емрах.

Истински фурор предизвика появата на Азис с дълъг шлейф над панталона за първи път доста години след извеждането на женствения му образ от медийното пространство. Преди да излезе на сцената той поздрави Тони с трогателно видео, а Стораро му върна жеста, като каза за колегата си и приятел, че е велик певец. Двамата изпяха хита му „Грешница“ и дуета, който стана популярен в изпълнение на Стораро и Деси – „Друг живот“.

В единствените 5 минути, когато Човека глас липсваше от сцената, за да се преоблече, публиката настръхна от фолклорните изпълнения на Фики, които също дълго ще се помнят от програмата на този грандиозен спектакъл.

Преди гръцката част на концерта Стораро не пропусна да спомене, че има двама изпълнители от Южната ни съседка, от които се е учил и на които винаги се е възхищавал. Единият - Василис Карас, вече не е между живите и Тони връчи на мениджъра му Стратос Гиатос възпоменателен плакет, като едва сдържа сълзите си.

Другият учител - Зафирис Мелас, се качи на сцената, за да изпеят няколко песни, Стораро му целуна ръката, а публиката го извика на бис.

След три часа пеене Тони каза, че се чувства чудесно и може да продължи още толкова, което никой в залата не подложи на съмнение, защото той се раздаваше като за последно. Толкова дълъг концерт, в който титулярният изпълнител да не спре дори за кратка почивка, е прецедент не само за границите на България. „Това, което направи тази вечер, е история за попфолка и един урок за всички. Ще има в бъдеще такива концерти, ти направи първата крачка, ние сме след теб“ - каза Галена, след като вдигнаха публиката на крака с техния тотален хит „Шефката“.

Тони Стораро разказа за трудностите в живота: Славата е повече от затвор
ЗВЕЗДИ
Автор Ива Петрова

Тони Стораро разказа за трудностите в живота: Славата е повече от затвор

Автор Ива Петрова

„Гордея се с теб, ти правиш нещо велико и не да го правиш веднъж на 25 години, а всяка година“, пък му пожела Алисия.

Почти на финала на вечерта, в която имаше много настроение и бързи песни, но преобладаваха баладите, звездата изпя „Сине мой“, а до него без никакво притеснение застана внукът му Тони младши, на когото от сега му личи, че ще поеме по стъпките на баща си и на дядо си.Една от големите изненади на юбилея беше писмо и букет от Лили Иванова, която беше дала разрешението си Тони да изпълни песента й „За тебе бях“, а със Софи Маринова изпяха и „Ветрове“. „Най-голямото нещо, което ми се случва в живота, е да бъда поздравен от Голямата Лили Иванова. Благодаря ти, Лили! Обичам те!“, каза Стораро.Това невероятно преживяване за 15-те хиляди присъстващи завърши с още две песни-емблеми за нас, българите – „Кой уши байряка“, по време на която се изви дълго хоро, и „Моя страна, моя България“. „Искам да благодаря на целия български народ, че направихте моя празник толкова специален и толкова красив! Прекланям се пред вас!“, каза на финала Човека глас.Снимки: Милена Луканова, Георги Малев