Автор
Пепа Попова - Пепита

Черни мокасини и пола - 5 елегантни, но спокойни идеи за облекло, модерни през 2024 г.

Преходът от зимни към пролетни обувки никога не е бил толкова шик, благодарение на мокасините, а класическият модел продължава да води всички модни тенденции и непрекъснато се преразглежда от стилистите.

Родени като обувки с мъжествен стил, мокасините винаги са намирали естествено съчетание с панталони, но тенденциите за пролет лято 2024 г. се фокусират върху съвременна, но класическа комбинация: черни мокасини с поли.

Ето и нашите 5 идеи за вдъхновение:

#1 Мокасини с права минипола

Комбинацията от мокасини и минипола е класика на уличния стил, която има своите корени в „препи“ естетиката. Тази визия с права пола и голяма бяла риза, съчетана с емблематичните черни мокасини на Prada, с лого и подметка, надхвърля границите на колежанския стил.
Подобен шик видяхме и в круизната колекция на Chanel.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
Източник: Getty Images
Източник: Getty Images

 #2 Мокасини и плисирана мини пола

Плисираните миниполи са една от тенденциите на сезона, прокарана и от Зендая в Challengers, която пренесе тенискорт визията в уличния стил. Сивата пола с широки плоски плисета е съчетана с прилепналия черен блейзър, а чорапите са аксесоарът, който повдига обувките за още по-дефинирана визия.

 

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

#3 Дънкова миди пола и черни мокасини Tabi

От една страна имаме авангардният дизайн на обувките Tabi на Margiela с цепка на върха, а от друга - дългата дънкова пола (с ръбове с ресни), една от най-силните тенденции на сезона. Стилен детайл: големият блейзър, носен върху кожата директно върху бельото.

#4 Миди пола и мокасини на ток

Една от най-оригиналните и готини комбинации на сезона са миди полите с мокасини, първоначално авангарден експеримент от някои страстни любителки на модата, който сега се е утвърдил и не показва признаци на изчезване.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

#5 Широка пола и мокасини с квадратни пръсти

Това облекло изглежда като съвременна интерпретация на всепризнатия New Look на Dior от 1947 г. Стилът, който внесе нов живот в модата след Втората световна война с пищни поли, тесни талии и заоблени рамене днес, за да се подчертае и подобри силуета, се носи с мокасини с квадратни пръсти, този път без чорапи.

View post on Instagram