Автор
Ева Григорова

Чарлз предпочете Дейвид Бекъм пред принц Хари!

Крал Чарлз нямаше време да се срещне с принц Хари, когато синът му се върна в Обединеното кралство тази седмица - но той успял да се види с Дейвид Бекъм.

Кралят изглежда е дал приоритет на служебните си ангажименти пред срещата с по-малкия си син, който пристигна в Лондон във вторник, преди появата му в катедралата Сейнт Пол на следващия ден.

Говорителят на Хари каза: „В отговор на многото запитвания и продължаващите спекулации дали херцогът ще се срещне с баща си, докато е в Обединеното кралство тази седмица, това, за съжаление, няма да е възможно поради пълната програма на Негово Величество. Херцогът, разбира се, разбира графика на баща си с ангажиментите и различни други приоритети и се надява да го види скоро.“

Малко след това стана ясно, че докато Хари е бил в родината си, Чарлз е предпочел да се срещне със суперзвездата Дейвид Бекъм, за да обсъдят неговата благотворителна фондация. Кралят имал лична срещна с бившия футболист в дома на монарха в Хайгроув. Не бяха публикувани снимки от срещата, но източник, близък до краля, потвърди, че тя наистина се е състояла.

През годините Бекъм се е срещал многократно с Хари и Чарлз, а в миналото дори е бил посланик на Invictus Games. Чарлз пропусна шанса си да види херцога на Съсекс, който по-късно отлетя за Нигерия, за да рекламира своите игри заедно със съпругата си Меган Маркъл.