Хрупкавите натрошени картофи имат страхотен вкус особено, когато са изпечени с моцарела и чедър Arla.
Необходими продукти:
600 г малки пресни картофи, сварени;
100 г настъргани моцарела и чедър Arla микс;
25 г масло;
1 смачкана скилидка чесън ;
Сол на люспи.
![](https://sportal365images.com/process/smp-images-production/woman.bg/15052024/a617cb94-46a2-4b03-9a2d-ddc90d172d9b.jpg?operations=fit(1100:608))
Приготовление:
1. Поставете готовите картофи върху тава, застлана с хартия за печене. Притиснете картофите с дъното на чаша, така че да се смачкат, но все още да се държат заедно.
2. Разтопете маслото в малка тенджера и добавете чесъна. Намажете картофите с чесновото масло и ги поръсете с люспеста сол.
3. Разпределете настърганите моцарела и чедър Arla върху картофите и ги сложете във фурната. Печете за около 20 минути на 225 градуса или докато придобият златист загар.
4. Поднесете с любимия си дип.