Автор
Woman.bg

Най-добрите дестинации за плажни кадри това лято в Европа и отвъд нея

Готови ли сте за слънчеви приключения, пясъчни замъци и безброй селфита с тюркоазена вода? ️Независимо дали търсите екзотични кътчета, или предпочитате уюта на родното Черноморие, ние сме ви подготвили списък с най-впечатляващите плажове, които да запечатате в кадър. От девствени пясъчни ивици до закътани заливчета, от златни залези до драматични скали - пригответе се за вълнуващо пътешествие, изпълнено с красота и незабравими моменти!

И за да сме още по-полезни, по-надолу ще откриете и няколко чудесни дестинации за летни снимки, а със смартфон устройствата с удължена 3-годишна гаранция от А1 през юни няма да се притеснявате, ако изпуснете телефона си в пясъка. Започваме.

Розовият плаж Елафониси на о-в Крит

Плаж Елафониси е известен със своите розови пясъци и тюркоазена вода. Това е популярно място за плуване, слънчеви бани и разходки. Славата му се дължи на уникалния пясък, който придобива розов оттенък поради наличието на червени миниатюрни черупки от фораминифера - морски черупчести организми. Плажът е заобиколен от живописни хълмове и предлага панорамна гледка към Егейско море, като достъпът до него е възможен с автомобил, автобус или лодка от град Ханя, до който пък има директен полет от София.

Най-красиви снимки стават, когато слънцето е близо до хоризонта - по изгрев или по залез, но когато и да отидете, кадрите оттам ще са зашеметяващи, особено ако сте с телефон с доказано добра камера като Huawei Pura 70 или Huawei Pura 70 Ultra.

Едно от предимствата на Huawei Pura 70 Ultra, свързано със заснемането на кадри, е т.нар. UltraSpeed Snapshot - възможността за ултра бързо заснемане на движение. Само си представете кадър, в който улавяте красиво развяваща се коса на фона на розовите пясъци на Елафониси. Камерите и на двата модела телефони са естетически разположени в триъгълник със заоблени форми, което го отличава от други модели смартфони, а кадрите ще бъдат заснети с 50+ мегапикселово качество. През целия юни устройството е достъпно в магазините на А1 с удължена 3-годишна гаранция и на лизинг без оскъпяване.

Плажът на Рейнисфяра, Исландия

Плажът на Рейнисфяра в Исландия е като тъмния вариант на Елафониси. Пясъкът му е черен, с драматични скални образувания и вълни, разбиващи се на брега. Също толкова впечатляващо място за фотографии, като лятото е удобен момент за посещение заради по-приятното време. Черният цвят на пясъка се дължи на вулканичните изригвания, а ако сте приключенски настроени, можете да разгледате и близките морски пещери Држанггейр и Лофтхьоулаур. Те обаче са достъпни само при отлив.

Пътуването до Рейкявик със самолет е осъществимо, като е необходимо да летите с прекачване през Милано или Франкфурт, а компания може да ви прави черният като пясъците на Рейнисфяра Apple iPhone 15 Pro Titanium Black. Обновената му 48MP основна камера ще запечата всеки момент в изключителен детайл и наситеност на цветовете. Устройството предлага и разнообразни фокални разстояния, които създават усещането, че носите най-различни професионални обективи в джоба си. Така няма да останете разочаровани нито при селфитата, нито при панорамните кадри от скалите над черния плаж.

Плажовете на Ибиса, Испания

Ако се наситихте на природни красоти, може би е време да отпътуваме към парти-столицата на лятна Европа - Ибиса. Тамошните плажове са емблематично място, известно със своята оживена атмосфера, безкрайни партита и пясъчни ивици, пълни с барове и клубове. Има и дълги, открити плажове, и малки, скътани заливчета, които предлагат възможност за почивка, слънчеви бани и водни спортове. И разбира се, много, много снимки. Не забравяйте да си вземете широкопола шапка, парео, разкошни слънчеви очила и забележителния Samsung Galaxy S24 Ultra в мек, виолетов цвят.

Основната му камера е комбинация от 200 MP + 50 MP + 10 MP, а предната камера е 12 MP. Тези параметри ви гарантират, че ще хванете всички водни капчици по тялото, докато излизате елегантно от водата. Стъклото Corning® Gorilla® Armor на устройството пък редуцира отраженията, така че картината остава ясна и ярка дори при пряка слънчева светлина. А такава има в изобилие в Ибиса.

Тези и други модели телефони от марките iPhone, Huawei и Samsung през целия юни А1 предлага с удължена гаранция от три години и 0% лихва на лизинг с план Unlimited Ultra.

А за финал – няколко полезни съвета за снимки с мобилен телефон на плажа:

Използвайте правилната светлина: Идеалното време за снимане на плажа е рано сутрин или привечер, по залез. Времето преди изгрев се нарича “синият час”, а при залез - “златният час”.

Намерете интересен ъгъл: Не се ограничавайте до снимане от нивото на очите. Застанете на по-високо място, като скала или дюна, или пък близо до водата.

Не забравяйте детайлите: Обърнете внимание на малките детайли, които правят плажа специално място. Снимайте морски миди, отпечатъци от стъпки в пясъка или листа, хвърлящи шарена сянка върху лицето.

Използвайте режим HDR на вашия телефон, за да заснемете по-детайлни снимки.

Е, накъде ще се отправите за най-запомнящите се плажни снимки това лято?

(платено съобщение)